Pasta Pomodoro

Kvällens middagstips kommer här!
 
 
Den här rätten behöver nog ingen närmare presentation. Den går att variera i all oändlighet. Basen är densamma. Gör gärma dubbel sats så har du en fin tomatsås till pizza eller Quornköttfärssåsen.
 
4 personer (2 vuxna och två barn)
 
Ingredienser:
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatkross
2 tsk stevia eller annat sötningsmedel
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/2 dl olivolja att steka i
cayennepeppar
paprikapulver
grovmalen svartpeppar
salt
basilika
 
Topping:
Smulad fetaost
Valnötter
Basilika
 
Hacka löken. Stek den i oljan i en kastrull och krydda med cayennepeppar och paprikapulver. Häll över tomatkrosset. Tillsätt stevia, buljongtärning, tomatpuré, vatten, salt och peppar. Koka allt i ca 25 min. Blanda ned hackad basilika och smula över fetaosten och valnötterna. Servera med spaghettini eller fullkornsspaghetti.
0 kommentarer
Follow