Vermicellinudlar med teriyakisås

 
Det här är en av familjens favoriträtter. Ett bra tips när man ska introducera asiatisk mat för barnen är att äta med pinnar. Garanterat skoj, och fokus ligger på pinnätningen och inte den nya maten. Det har funkat hos oss i alla fall!
 
4 port
 
Ingredienser:
 
Vermicellinudlar till 4 personer
250 - 300 g champinjoner
1 liten rödlök
1 liten gul lök
En bit purjolök, skuren i mindre bitar.
2 vitlöksklyftor, skalade
Olja att steka i
Chilipulver
Paprikapulver
300 g frysta wokgrönsaker
1/2 zuccini
1 bit ingefära
1 tsk soja
1 -2 dl teriyakisås
0,5 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
Svartpeppar
Färsk Koriander
 
Börja med att lägga nudlarna i blöt ca 1 h. Rengör champinjonerna och skiva dem. Skala och skiva löken. Hacka vitlöken. Fräs löken, vitlöken och purjon i olja i en stekpanna eller wok. Krydda med chilipulver och paprikapulver. Ta upp löken och lägg åt sidan. Hetta upp olja och i med de skivade champinjonerna. Fräs dem en stund och tillsätt sedan de frysta grönsakerna och skivad zuccini. Fräs på hög värme medan du rör om. Skala och hacka ingefäran. I med den i grönsaksblandningen. Tillsätt löken. Sedan häller du i sojasås, teriyakisås och vatten. Smula ned buljongtärningen. Lägg till sist i de avrunna nudlarna. Blanda väl. Låt allt få puttra en liten stund, inte för länge, då blir det överkokt. Till sist rör du ned klippt koriander.
Servera genast.