Vermicellinudlar med teriyakisås

 
Här kommer ett recept på en av familjens favoriter. Den är 100% vegansk och äts med pinnar förståss!
 
4 personer
 
Ingredienser:
 
1 mellanstort paket Vermicellinudlar
1 låda champinjoner
1/3 påse Findus frysta wokgrönsaker
1 liten rödlök
1 liten gul lök
en bit purjolök
1/2 zuccini
chilipulver
paprikapulver
1/2 flaska teriyakisås
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära
1 tsk soya
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl vatten
1/2 dl olja
Svartpeppar
Färsk Koriander
 
Börja med att lägga nudlarna i blöt ca 1 h. Skala och skiva löken. Hacka vitlöken. Fräs löken i olja i en stekpanna eller wok. Krydda med chilipulver och paprikapulver. Ta upp löken och lägg åt sidan. Hetta upp olja och i med de skivade champinjonerna. Fräs dem en stund och tillsätt sedan de frysta grönsakerna och skivad zuccini. Fräs på hög värme medan du rör om. Skala och hacka ingefäran. I med den i grönsaksblandningen. Tillsätt löken. Sedan häller du i teriyakisås,vatten och soya. Smula ned buljongtärningen. Sist i med de avrunna nudlarna. Blanda väl. Låt allt få puttra en liten stund, inte för länge, då blir det överkokt. Till sist rör du ned klippt koriander. Servera genast.
 
 
0 kommentarer
Follow