Toast med Tångcaviar och avocado

 
Hej!
 
Dessa toasts är en variant av Toast Skagen, men istället för caviar så använder jag tångcaviar. Röran blir inte helt olik originalet, det enda som skiljer dem är att caviarsmaken är något mildare. För att ytterligare addera smak av hav så garnerade jag toasten med svarta alger som ska vara så oerhört nyttiga sägs det. Dessutom är de ju så otroligt vackra att garnera med. Jag hittade en påse hemma från René Voltaire som vi i någon slags hälsodrive köpt på oss. (Ja, vi brukade ha ungefär en drive om året jag och Andreas då vi skulle "börja leva hälsosammare":) I och med vår nya veganska livsstil så känns det överflödigt, nu är vi hälsosamma nästan hela tiden med tanke på hur bättre kroppen mår av vegansk mat:) Algerna kostade skjortan, och har bara legat i skafferiet så nu tyckte jag att det var dax att använda dem innan de blir gamla. Skippa dem om du vill, det blir både vackert och gott ändå. 
 
6 toasts
 
Ingredienser:
 
6 skivor formfranska
40 g mjölkfritt margarin 
 
Röran:
 
5 msk vegansk majonäs
5 msk Oatly´s iFraiche
Citronzest från 1/2 citron
2-3 msk hackad dill
1/2 rödlök
50 g röd tångcaviar
Salt
Vitpeppar
Svarta alger (Kan uteslutas)
1 avocado, skivad
Tångcaviar till garnering
 
 
 
Skär ev bort brödkanterna på formfranskan. Smält hälften av margarinet i en stekpanna. Lägg i formfranskan och stek skivorna på medelstark värme tills de blir gyllenbruna. Tillsätt resten av margarinet och vänd på brödskivorna och stek dem på andra sidan. Ta upp brödskivorna när de är klara och lägg dem på ett fat. Gör röran genom att hacka rödlöken fint. Blanda majonäs, ifraiche, citronzest och dill i en skål. Rör ned löken och tångcaviaren och blanda försiktigt. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela röran på brödskivorna och garnera med avocado, hackad rödlök, dill, en halv citronskiva, en klick tångcaviar och svarta alger. 
Klart!
 
 
 
 
Visst der det gott ut!
 
 
Detta var det sista inlägget för i år mina vänner!
Jag vill tacka er för ett underbart 2017 och ser fram emot att få bjuda på veganska matrecept och massor av härlig inspiration det kommande året!
Gott Nytt År!
 
Massor med kärlek från mig!
/ Maggie
 

Halloncheesecake

 
Hej vänner!
 
Här kommer receptet på halloncheescaken som jag lovade lägga ut! Jag gjorde den här som en födelsedagstårta och den gjorde stor succé bland gästerna kan jag säga. (Och födelsedagsbarnet också förståss!)
 
Ingredienser:
 
Botten:
 
10 digestivekex, jag tog osötade, men det går lika bra med vanliga
1 tsk kanel
4 msk kokosolja
En nypa salt
 
Fyllning:
 
10 dadlar, urkärnade
2,5 dl kokosgrädde
2 dl frysta hallon
2 msk apelsinjuice
150 g vegansk färskost ( Jag använde Oatly´s )
1 tsk vaniljsocker
1 tsk rödbetspulver, kan uteslutas, det är bara för att få cheesecaken mer rosa 
 
 
Krossa digestivekexen med händerna och lägg dem i en mixer. Mixa tills det blir små smulor. Häll smulorna i en bunke. Smält kokosoljan på låg effekt i micron så den blir lite mjukare. Blanda kexsmulorna, kanelen, saltet och kokosoljan tills det blir en jämn deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform. Ställ den i frysen en stund. Mixa samman ingredienserna till fyllningen i en mixer. Ta ut springformen ur frysen och häll fyllningen över kexbotten. In med allt i frysen i minst 6 h. När du ska servera den, ta ut den ca en till två timmar innan så den får tina något. Garnera cheesecaken med passionsfrukt, physsalis och hallon t ex.
 
 
 
 
Ha det gott!
 
KRAM

Julhelgen 2017

 
Hej alla fina!  
 
Hoppas att ni har haft en underbar julhelg!
Här har vi haft det så bra. Vi har varit hemma i vårt hus och hade besök av några ur den närmsta familjen.
Julafton är oftast fullspäckad här eftersom vi ska fira både en födelsedag och julafton samtidigt. Andreas fyller år på julafton så vi brukar fira honom på morgonen och avsluta det med en härlig jullunch. Efter det tar julaftonsfirandet vid.
 
 
Födelsedagstårtan blev en halloncheesecake som jag snart kommer att lägga ut receptet på. Jag gjorde den på morgonen dagen innan julafton innan alla hade gått upp, så jag hade inte jättemycket tid på mig. En enkel men ändå väldigt god tårta blev det! Alla tyckte jättemycket om den.
 Sedan till lunch blev det snittar med en röra gjord på tångcaviar. 
Och Champagne förståss!
 
 
 Efter lunchen blev det en prommenad på vårt fina Resarö. 
 
 
 
 
 
 
Paviljongen på Resarö.
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem blev det glögg och den kollosalt goda chokladtårtan som jag också kommer att
lägga ut receptet på så småningom. 
 
 
 
 
En riktig chokladdröm!
 
 
 
 
Visst är skålarna söta? De hittade jag på Tiger Copenhagen på Götgatan för ett par veckor sedan. 
 
 
På julbordet fanns det bl a rödbetssallad, veggobullar, aubergine"sill", vegansk Jansson, och rödkål. Det som gjorde störst succé var grönkålsalladen som jag lade ut receptet på för några dagar sedan. 
 
  
 
 
Vendelas första jul!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var lite bilder från helgen som var. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!
 
 
Kram Kram!
 
 
 
 
Visa fler inlägg