UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - Asiatisk Sallad med Jordnötssås

Asiatisk Sallad med Jordnötssås

 
Hej fina vänner!
 
Hoppas ni har en fantastisk dag!
Här ute i skärgården är det minusgrader, frost och lite sol. Det är en så vacker dag idag! Jag och Vendela passade på att ta en promenad i solen för att tanka lite D-vitamin i förmiddags. Det är man inte bortskämd med direkt så här års. Haha! 
Till lunch idag blev det en asiatisk sallad med jordnötssås. Dessa grönsaker ingår egentligen i mina Vietnamesiska Vårrullar som jag brukar göra rätt ofta. När det blir grönsaker över brukar jag göra en sallad av dem. Jag har faktiskt blivit bättre på att inte slänga mat utan att ta tillvara på rester och sådant som blir över. Det är ju så otroligt trist att slänga mat tycker jag, både för miljöns och plånbokens skull.
Salladen blir supergod med jordnötsdressing till och så här gör man salladen:
 
2-4 port
 
Ingredienser:
 
1/3 purjolök, strimlad 
2 morötter, strimlade 
1/2 buske hackad koriander
1 bit rödkål, strimlad
1/2 paket färska böngroddar
1 - 2  avocados, skivade
1/2 paket sjögräsnudlar, redan blötlagda
Hackade jordnötter
Svarta och vita sesamfrön
 
Sås:
 
1 dl jordnötssmör
6 msk vatten
2 msk ljus soya
1 vitlök, pressad
Lite hackad chili
2 msk muscovadosocker
 
Följ anvisningarna på förpackningen till sjögräsnudlarna hur du preparerar dem. Lägg alla grönsaker och sjögräsnudlarna i en skål, antingen i grupper eller så mixar du allt. 
Såsen gör du genom att blanda alla ingredienserna i en skål. Om såsen blir för tjock, späd med lite mera vatten. 
Ät salladen med såsen till.
Smaklig måltid!
 
 
 
 
Visst ser det gott ut!
 
Efter lunchen passade jag på att ta några bilder här hemma för ljuset var så vackert.
Här ser ni två av bilderna. 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin decemberdag!
 
Kram Kram
asiatiskt foto hälsa mat matlagning veganskmat veganskt
0 kommentarer
Follow