Raw Pepparkaksbollar

 
Hej alla fina!
 
Nu är det snart jul! Hoppas ni har det bra mitt i allt julstök. 
Imorgon ska vi ha en liten glöggbjudning här. Det ska bli så kul att bjuda på alla godsaker som jag bakat den här veckan. Allt är veganskt dessutom! Jag har gjort lussekatter, mjuk pepparkaka, saffranskladdkaka, sega chokladsnitt, en helt magisk chokladtårta som jag bakade förra helgen och var tvungen att göra igen och så dessa pepparkaksbollar. Och pepparkakor förståss! Jag har tyvärr inte hunnit baka pepparkakor med barnen än, vilket känns lite tråkigt. Men det får vi göra nästa vecka helt enkelt:) Vi har inte riktigt fått till det än. Jag hittade stora fina pepparkakshjärtan i affären som är riktigt goda. Nyåkers heter märket.
Receptet på pepparkaksbollarna kommer här:
 
 
20 st
 
Ingredienser:
 
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl skållade och skalade mandlar
12 dadlar, urkärnade
1 tsk vaniljsocker (Kan uteslutas om man vill ha något mindre söta pepparkaksbollar.)
1 nypa salt
0,5 tsk nejlika, mald
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk kokosolja
2,5 msk vatten
1 dl havre
 Kokosflingor att rulla bollarna i.
 
Börja med att mixa nötterna i en mixer tills det blir mjölliknande. Lägg i dadlarna och resten av ingredienserna utom havren i mixern. Mixa tills det blir en jämn smet. "Putta ned" degen från kanterna med en slickepott om den fastnar där och fortsätt mixa tills det är klart. Lägg degen i en bunke eller skål och tillsätt havren. Blanda väl. Rulla ca 20 st bollar av degen och rulla dem i kokosflingorna. Lägg bollarna på ett fat och ställ in dem en stund i kylen innan du äter dem. Förvaras i kylen i en burk med tätslutande lock. 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en riktigt fin kväll!
 
Kram
 
 
 Ps. Du kanske vill göra dubbel sats- De är MAGISKT goda!
3 kommentarer publicerat i Julbak, No-bake bakning;
Taggar: bakning, glutenfritt, hälsa, julgodis, nobake, nyttigt, rawfood, veganskbakning, veganskt
#1 - - Iza:

Men Gud, veganskt! Vad fränt! Jag vill bli bättre på att tänka om med all kost, jag är så kvar i fett, salt, socker, mjöl, grädde och kött :/ Kul med inspiration!

Svar: Tack Iza! Vad roligt att du blir inspirerad:) Jag äter bara växtbaserad kost sen i somras och tycker att det har gått så bra att tänka om. Man får ta en sak i taget, kanske börja med att byta ut grädden mot havregrädde eller köttet mot svamp, grönsaker eller soyabaserade produkter. Det är verkligen en helt ny matvärld som öppnar sig, och så mår man så mycket bättre:)Lycka till! Kram
Maggiesskafferi

#2 - - Hanna:

De låter underbart goda!

Svar: Eller hur!:)
Maggiesskafferi

#3 - - Vanos:

Men ååh måste testa. Ser så goda ut :)

Svar: Ja, gör det, de är jättegoda!
Maggiesskafferi