Saffransbullar med julig fyllning

 
Hej alla fina!
 
Mitt favoritrecept på saffransbullar har varit detta så länge jag kan minnas. De här bullarna nästan smälter i munnen, så goda är de! Nu har jag gjort receptet veganskt, d v s ersatt smöret och mjölken med växtbaserade alternativ. Bullarna blir lika saftiga och goda som i ursprungsreceptet.
 
30 - 35 st
 
Ingredienser:
 
150 g mjölkfritt margarin
5 dl mandelmjölk
1 g saffran, mald
1 paket jäst för söta degar
1 dl naturell soyghurt
1 1/2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
 
Fyllning:
 
100 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
6 msk socker
1 1/2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
8 hackade mandlar
 
 
 
 
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm vätskan tills det blir fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke. Häll över degvätskan och tillsätt salt, soyghurt, sirap och saffran. Blanda tills jästen löst sig. Tillsätt först 12 dl mjöl, blanda gärna med degkrokarna på en elvisp eller i en matberedare. Häll i resten av mjölet tills det blir en smidig deg som lossnar från kanterna. Jäs degen under en bakduk i ca 40 min. Gör fyllningen under tiden degen jäser genom att blanda alla ingredienser till den i en skål. När degen jäst klart, knåda den på ett mjölat bakbord och baka ut 30 till 35 runda bullar. Gör en grop i varje bulle och fyll den med lite av fyllningen. Jäs bullarna under bakduk i 25 min. Grädda dem i mitten av ugnen i 225 grader i 8 - 10 min. När de svalnat, pudra dem med florsocker. 
 
Om man vill kan man göra en variant av bullarna genom att lägga dem tätt tilsammans så man får en liten bullkrans. Stoppa ned några russin i varje och pudra med florsocker.
 
 
 Visst blir det fint!
 
 
Degen passar också utmärkt att göra lussekatter av, så om man vill kan man göra tre olika varianter av samma deg. 
 
Ha det så fint!
 
KRAM KRAM
#1 - - Erica:

Dom ser fantastiska ut, måste prova baka dom här hemma!

Svar: Ja, gör det! De är så goda!:)
Maggiesskafferi