Gräddig pasta med ugnsbakade tomater

 
Hej alla fina!
 
Lördag idag och fullt med aktiviteter. Vi får se vad det blir till middag ikväll, men igår gjorde jag den här pastarätten och OJ, så gott det blev! Att ungsbaka kvisttomaterna först gör hela skillnanden i både smak och konsistens, så skippa inte det momentet:)
 
4 port
 
Ingredienser
 
pasta till 4 pers
 
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk vitt vin 
5 dl havregrädde (Jag använde Oatly´s imat.)
2 msk olivolja
25 kvisttomater
2 dl riven vegansk ost, ex pizzaost
salt
vit och svartpeppar
 Malda cashewnötter och en basilikakvist till garnering
 
Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg tomaterna i en ugnssäker form och ringla över olivoljan. Låt dem ugnsbakas i 15-20 min, i 180 - 200 grader tills de fått lite färg och börjar spricka. 
Fräs pressad vitlök i olivoljan. Häll i vinet och fräs en stund. Häll i grädden och låt allt få ett uppkok. Småkoka allt i ca 3 min. Lägg ned den rivna osten och låt den smälta under omrörning. Ta av såsen från spisplattan. Lägg i tomaterna och pastan och salta och peppra. Rör om allt tills såsen täcker pastan helt.
Lägg upp på ett fat och strö cashewnötterna över och garnera med basilika. Servera gärna med vitlöksbröd och ett glas vitt vin:)
 
Önskar er en härlig lördag!
 
KRAM KRAM
 
 
 
italienskt matlagning middagstips veganskmat
3 kommentarer
Johanna Utterberg

Men åhh så smarrigt det lät och såg ut! :)

Svar: Ja, den här pastan är verkligen ljuvlig! Pröva den gärna:)
Maggiesskafferi

Amanda Niclasson

Ser jättegott ut, det måste jag pröva!

Svar: Ja, gör det! Den är löjligt god (och enkel att göra) Ha en fin kväll!
Maggiesskafferi

Emelie

Ville nästan sticka en gaffel genom skärmen och smaka 😂 oj vad gott det såg ut! :)

Svar: Haha! Det kanske kommer att funka i framtiden:)) Vad kul att du tyckte om det. Pröva gärna, den här pastarätten är ljuvlig. Ha en fin kväll:)
Maggiesskafferi

Follow