Key Lime Cupcakes

 
 

Ca 10 stora eller 20 små cupcakes

 

Ingredienser:

 

Cupcakes:

3 dl växtmjölk (havremjölk eller sojamjölk)

1 matsked saft från en Lime

100 gram mjölkfritt, rumstempererat margarin

2,5 dl socker

2,5 dl mjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

 

Frosting:

50 gram mjölkfritt, rumstempererat margarin

1,5 - 2 dl florsocker 

4 msk vegansk mjukost ( typ Philadelphia )

1 tsk limesaft

Limeskal skurna i strimlor som dekoration

 


Blanda växtmjölken med limesaften och låt stå 10 minuter.
Sätt på ungen på 200 grader. Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker och vispa tills det blir fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner det med smöret och sockret. Häll sedan över lite av växtmjölken i taget och vispa under tiden tills det inte finns några klumpar kvar. Häll över i muffinsformar. Ställ in i ugnen i ungefär 20-24 minuter eller tills de har en lätt, fin gyllenbrun yta. Låt svalna och förbered glasyren. Micra det mjölkfria margarinet mjukt (inte smält) och häll sedan i vaniljsocker och tillsätt försiktigt florsockret medan du vispar. Häll i limesaften. När cupcakesen har svalnat, spritsa på glasyren. Lägg ett par limeskalstrimlor på varje cupcake. 

1 kommentar
Angelica

Gudars, så gott!

Svar: Ja, så fräscht med syrligheten från limen:)
Maggiesskafferi

Follow