Mangonudelsallad med Hoisindipp


 
Hej alla fina!
 
Idag åt jag en underbar nudelsallad till lunch. Den här salladen gjorde jag mycket förut, men då med räkor i istället för mango. Eftersom jag inte äter räkor längre bytte jag ut dem mot mango. Mango och koriander är två smaker som verkligen gifter sig. Har du inte testat det förut så gör det. Det smakar så friskt och frächt! Till salladen serverar jag en hoisin och sesamdipp som blir lite stark av röd chili. Så gott! Hoisinsåsen är även den ny i detta sammanhang. Förut var ingrediensen ostronsås.
För er som är nya här så kan jag berätta att jag i somras började äta helt veganskt och då är ju fisk och skaldjur uteslutet. För mig handlar det väldigt mycket om miljön och våra hav som är så akut hotade av miljöförstöring och urfiske. Jag väljer bort den maten, för miljöns skull. Istället för att få i mig Omega3 från fisk och skaldjur så äter jag valnötter och chiafrön bl a som är fullproppade med Omega3. 
 
Här kommer receptet!
 
 
2 pers
 
Ingredienser:
 
Vermicellinudlar till 2 personer
1 kruka gröna salladsblad
1/2 Röd paprika
1 morot, skalad och strimlad
1 mango, tärnad
1 liten bit rödkål, strimlad
Koriander
 
Sås:
 
2 msk sesamolja
2 msk ljus soya
1 msk röd chili, färsk eller fryst
2 msk vatten
2 msk Hoisinsås
1 msk muscovadosocker
 
Limeskivor till garnering
 
Koka nudlarna enligt anvisningen på förfackningen. Skölj av dem med kallt vatten när de är klara. Blanda sallad, paprika, morötter, rödkål och mango i en skål. Lägg i nudlarna och koriander och rör runt tills allt blandats. Garnera med limen.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå och dra en liten stund innan servering.
 
Ha det så gott alla ni!
 
Kram Kram