Saffransrisotto med sparris och soltorkade tomater

 
Hej alla fina!
 
Hoppas ni haft en härlig start på veckan! Jag har stått i köket hela dagen så nu är jag aldeles slut:) Men jag fick fina bilder, och de kommer jag lägga ut här på bloggen framöver. Till lunch idag gjorde jag denna risotto.
Löjligt god! Här är receptet:)
 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 msk olivolja
40 g mjölkfritt margarin
1 liten gul lök, finhackad
1/2 paket saffran
6 soltorkade tomater, grovt strimlade
6 sparrisstänger, delade i små bitar
5 dl risottoris
1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
salt och peppar
 
Gör buljongen genom att koka upp vatten och lösa upp buljongtärningarna i det. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt riset och fräs det en stund under omrörning. Tillsätt saffran och vitt vin och koka upp det hela. Sedan tillsätter du buljongen, slevvis medan du rör om i riset hela tiden. Buljongen ska ha absorberats av riset innan du tillsätter mer buljong. Rör hela tiden. Detta tar ca 20 min. När det bara är lite buljong kvar tillsätter du sparrisen och de soltorkade tomaterna. Salta och peppra.
Klart!
 
Ha en fin kväll!
 
Kram
1 kommentar
Lissen

Det låter verkligen gott

Svar: Ja, det var det verkligen!:)
Maggiesskafferi

Follow