Saffransrisotto med sparris och soltorkade tomater

 
Hej alla fina!
 
Hoppas ni haft en härlig start på veckan! Jag har stått i köket hela dagen så nu är jag aldeles slut:) Men jag fick fina bilder, och de kommer jag lägga ut här på bloggen framöver. Till lunch idag gjorde jag denna risotto.
Löjligt god! Här är receptet:)
 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 msk olivolja
1 liten gul lök, finhackad
5 dl risottoris
1/2 paket saffran
1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
6 färska sparrisstänger, delade i små bitar
6 soltorkade tomater, strimlade
40 g mjölkfritt margarin
Salt
Peppar
Färsk persilja, hackad
 
Gör buljongen genom att koka upp vatten och lösa upp buljongtärningarna i det. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt riset och fräs det en stund under omrörning. Tillsätt saffran och vitt vin och koka upp det hela. Sedan tillsätter du buljongen, slevvis medan du rör om riset hela tiden. Buljongen ska ha absorberats av riset innan du tillsätter mer buljong. Rör hela tiden. Detta tar ca 20 min. När buljongen är slut tillsätter du sparrisen, de soltorkade tomaterna och margarinet. Rör runt försiktigt tills margarinet smält och sparrisen känns klar.
Salta och peppra. Strö persiljan över risotton.
Klart!
 
Ha en fin kväll!
 
Kram
#1 - - Lissen:

Det låter verkligen gott

Svar: Ja, det var det verkligen!:)
Maggiesskafferi