UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - Sticky Sesame Cauliflower Wings

Sticky Sesame Cauliflower Wings

 
Hej alla fina!
 
Till lunch idag åt jag den här underbart goda rätten! Den är enkel att tillaga eftersom den består av ganska få ingredienser och eftersom att den sköter sig själv medan den tillagas i ugnen.
 
2 - 4 port
 
Ingredienser:
 
1/2 blomkålshuvud
3/4 dl glutenfritt mjöl eller vetemjöl
3/4 dl vatten
1/2 tsk salt
Olja 
 
Glaze:
 
1 msk hoisinsås
1 msk japansk soya
1/2 tsk salt
1 msk agave eller lönnsirap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sesamolja
1/2 tsk sriracha
 
Garnering:
 
Vita sesamfrön
Färsk koriander, hackad
 
 
 
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Olja in det. Blanda ihop mjöl, vatten och salt och vispa till en slät smet- Dela blomkålen i buketter, inte för små. Doppa blomkålen i smeten och lägg dem på plåten. Baka i ugnen i ca 10 min i 210 grader. Vänd blomkålen och baka i ytterligare 5 min. Ta ut blomkålen och pensla över glazen som du gjort genom att blanda de ingredienserna i en skål. In med blomkålen i ugnen igen i 5-10 min till. Ta ut blomkålen och strö över sesamfrön och koriander. Servera som förrätt eller huvudrätt tillsammans med Jasminris.
 
 
asiatiskt glutenfritt hälsa laktosfritt matlagning middagstips veganskmat veganskt
1 kommentar
starsinlife.blogg.se

Mm låter gott! Trevlig helg! Körleksmumsen sågmed goda ut!

Svar: Ja, de var så goda! :) Trevlig helg:)
Maggiesskafferi

Follow