Vegansk Tzaziki

 
Hej alla fina!
 
Jag älskar plockmat. Ni vet, man tar lite av det och lite av det:) Det absolut bästa det är en buffé där man kan välja och vraka bland godsakerna. Så härligt! Jag brukar gå till Mahalo Hälsocafét på Söder och äta deras bowls- de är fantastiskt goda och det bästa är att man kan välja innehåll själv. Ett hett tips är deras tomatpesto- Helt ljuvlig!
Tzaziki hör hemma på ett veganskt buffébord tycker jag. Eller bara som en lunch i all sin enkelhet med bröd och oliver. Välj en soyghyrt eller havregurt som du verkligen tycker om till detta, eftersom yoghurten är så framträdande i denna rätt. Då blir det godast!
 
2-4 port
 
Ingredienser:
 
4 dl soyghurt eller havregurt naturell 
1/2 stor gurka
1-2 tsk salt
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk socker
1/2 dl olivolja
1/2 tsk äppelcidervinäger
vitpeppar
svartpeppar
 
Börja med att riva gurkan grovt. Pressa ut överflödigt vatten för hand. Tillsätt yoghurten och de övriga ingredienserna. Rör om. Salta lite mer om det behövs och krydda efter smak. Servera mer svarta oliver och bröd.
 
Hoppas ni får en härlig dag!
 
KRAM
laktosfritt mat matlagning nyttigt veganskmat veganskt
4 kommentarer
Therese Bjärstig

Värt att testa, låtet riktigt gott!

Svar: Ja, det är supergott! Du måste testa! Ha en fin helg:)
Maggiesskafferi

madabouttea.se

Ser så gott ut!

Svar: Vad roligt att du tycker det! :)
Maggiesskafferi

Tess

Mums, vad gott! Jag älskar tzatziki :)

Svar: Vad kul! Ja, det är så gott! :)
Maggiesskafferi

Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2

så gott

Svar: Tack Joanna:) Pröva gärna!
Maggiesskafferi

Follow