UA-110819632-1 maggiesskafferi.se - Veganska Kärleksmums

Veganska Kärleksmums

 
Hej alla fina!
 
Kärleksmums är en av de kakor jag bakar ofta. Nu var det ett tag sedan, och sist jag bakade dem var det enligt samma recept som jag haft i över 20 år! Haha! Eftersom jag sedan i juli äter enbart veganskt så måste ju mitt gamla recept ändras lite. Jag uteslöt ägg och istället för mjölk så använde jag soyamjölk. Jag kan helt ärligt säga att resultatet går inte att särskilja från originalreceptet. Kakan blev lika fluffig och saftig, och det gör mig SÅ glad:) För nu kan jag fortsätta baka en av mina favoritkakor men på veganskt vis:) 
 
20-25 bitar
 
Ingredienser:
 
150 g mjölkfritt margarin ( Jag gillar Carlshamn´s bäst:)
2 dl soyamjölk
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla eller bröda en rektangulär bakform ca 20 x 30 cm.  Smält margarinet och blanda ned mjölken. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i vätskan. Blanda tills det blir en jämn smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i 18 - 20 min. Ta ut kakan och låt den svalna. 
Sedan gör du glasyren.
 
Glasyr
 
100g mjölkfritt margarin
0,5 dl kallt starkt kaffe
2 msk kakao
2,5 - 3 dl florsocker
1,5 - 2 dl kokosflingor
 
Smält margarinet och vispa ned de andra ingredienserna. Bred ut glasyren över den helt svalnade kakan. Strö över kokosflingor. Skär upp kakan i fyrkanter. 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin fredag!
 
KRAM
 
 
 
 
 
bakning recept veganskbakning
3 kommentarer
Therese Bjärstig

Åååå så fint blått porslin 💙 trevlig helg!

Svar: Ja, eller hur! Jag älskar det. Servisen är från Spode och tekannan är arvegods:) Ha en trevlig helg:)
Maggiesskafferi

Celine

Mums!

Svar: Eller hur! :)
Maggiesskafferi

Ronja

åh ska pröva detta recept så fort som möjligt!!

Svar: Ja, gör det, de är ju så goda!:) Ha en fin dag:)
Maggiesskafferi

Follow