Almond Scones

 
Hej!
 
Måndag igen:) Vad passar bättre än att förlänga helgens trevligheter med lite Afternoon-Tea?
Scones är en återkommande favorit, och te, det är livet det;) Jag har alltid bakat scones enligt samma recept, men idag experimenterade jag lite och förståss, veganiserade jag receptet. Jag bytte ut mjölet mot mandelmjöl och filmjölken mot soyghurt. Resultatet blev lite krispiga och lättare scones som nästan smälter på tungan. Till sconesen serverar jag det klassiska tillbehöret apelsinmarmelad. 
 
12 scones
 
Ingredienser
 
50 g mjölkfritt margarin, kallt och skuret i tärningar
3,5 - 4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl soyghurt
0,5 tsk salt
 
Blanda mjöl,salt och bakpulver i en skål. Lägg i margarintärningarna. Tillsätt soyghurten och blanda ihop till en deg. Tillsätt ev mer mandelmjöl om degen känns lös. Gör ca 12 bullar av degen och lägg dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader varmluft i 10-12 min.
 
  
 
 
 
 
afternoontea foto glutenfritt inspiration laktosfritt veganskt
1 kommentar
lars

Ser så gott ut. Vet du om det är mycket kolhydrater eller socker i ingredienserna. OK Jag snor ditt recept
Tack

Svar: Tack, vad roligt att du gillar det! Vet faktiskt inte om det är mycket kolhydrater i men det finns inget tillsatt socker i sconesen. Lycka till:)
Maggiesskafferi

Follow