Almondpancakes with Raspberries

 
God morgon! 
 
Söndag och tid för låååång frukost. Idag gjorde jag amerikanska pannkakor utifrån mitt standardrecept (se amerikanska pannkakor här på bloggen) men jag bytte ut bananerna och en del av mjölet mot mandelmjöl. Pannkakorna blev jättegoda, lite nötiga i smaken. Jag värmde frusna hallon och blandade med lönnsirap och serverade till. Magiskt gott, ni måste pröva dessa!!
Här kommer receptet:
 
8 st
 
Ingredienser:
 
Mandelpannkakor
 
1,5 dl kikärtsspad
1,5 dl soyamjölk
 1 dl mandelmjöl
1,5- 2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk olja
mjölkfritt margarin att steka i
 
Vispa kikärtspadet till hårt skum med en elvisp.
Blanda ned soyamjölk och olja. Vispa ned mandelmjöl, mjöl, bakpulver, salt och socker. Vispa inte för hårt, då försvinner luften ur kikärtsvispet. Smeten ska vara mycket trögflytande. Smält lite margarin i en stekpanna. Häll i 1 dl smet per pannkaka. Grädda på båda sidorna tills de blir gyllengula.
 
Hallonsås
 
Värm 2 dl frusna hallon i en kastrull. Koka en stund. Häll ned 0.5 dl lönnsirap och blanda till en sås. 
Klart!
 
Ha en fin söndagsmorgon!
 
KRAM
 
frukost pancakes veganskt äggfritt
1 kommentar
Cecilia

Wow vad underbart smaskigt det ser ut! Måste prova på söndag, då jag är ledig från teatern med familjen! Tack för recept!

Svar: Ja, gör det! Så magiskt goda! :)
Maggiesskafferi

Follow