Ännu mera Kanelbullar

 
 
Hej alla fina!
 
Ja, jag vet. Nätet svämmar över av kanelbullar i alla de former idag. Men är det kanelbullens dag så är det. Och det är inte mycket som slår doften av nybakade kanelbullar, eller hur?
Så här kommer mitt recept på en vegansk variant. Istället för smör så använder jag mjölkfritt margarin och istället för mjölk så tog jag soyamjölk. 
 
25- 35 st
 
Ingredienser
 
150 g mjölkfritt margarin
4 dl soyamjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
ca 11-12 dl vetemjöl
 
Fyllning
 
100 g mjölkfritt margarin
1 dl ljust muscovadosocker
kanel
 
Garnering
 
smält mjölkfritt margarin
pärlsocker
mandelspån
 
 
Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli 37 grader. Lös upp jästen i en degbunke i lite av degvätskan. Tillsätt sedan resten av spadet, salt, socker och kardemumman. Häll nu i mjölet, först ca 10 dl och arbeta degen med degkrokar. Tillsätt sedan resten av mjölet. Degen ska bli blank och släppa kanterna på degbunken. Täck med bakduk och jäs i ca 30-40 min. Arbeta degen tills den blir smidig. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred margarin över hela och strö över muscovadosocker och kanel. Rulla ihop degen från långsidan. Skär degen i skivor och lägg dem i formar eller på ett bakplåtspapper på en plåt. Jäs bullarna under en bakduk till dubbel storlek. Pensla dem med smält smör och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 250 grader i 8-10 min. Ta ut bullarna från ugnen och låt dem svalna. 
 
 
 
Visst blev de fina!? 
Och de blev lite fluffigare och "lättare" än vanliga kanelbullar tycker jag. Ska bli så kul att bjuda Albin och León när de kommer hem från skolan och dagis idag:)
 
Kram på er alla och hoppas ni får en härlig "kanelbullens dag"!
 
 
 
 
2 kommentarer
Felicia

åååå så himla gott

Svar: Ja- eller hur! :)
Maggiesskafferi

Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Mums! Åt faktiskt inte en enda bulle. Men jag åt i helgen!

Svar: De blev verkligen jättegoda! Jag åt tre bullar igår, haha! (Men bullar innehåller ju mest luft, det vet ju alla;)
Maggiesskafferi

Follow