Aubergine- och linsgryta

 
Hej alla fina!
 
Idag lyser solen härute i skärgården. Jag tror jag måste ta en prommenad senare med Vendela och tanka D-vitamin. Men först ska jag äta lunch! Igår lagade jag en aubergine- och linsgryta som har fått stå och dra över natten. Den kommer nog smaka ännu bättre idag!
Aubergine är en av mina favoritgrönsaker. Barnen har inte riktigt lärt sig att förstå storheten med denna grönsak, men förhoppningsvis kommer det. De kan ändå äta denna gryta. Jag tar bort deras auberginebitar och lägger dem i min egen skål. Alla nöjda! (Särskilt jag;) 
 
4 pers
 
Ingredienser:
 
1 stor aubergine, skivad i cmhöga skivor
Salt
Olja att steka i (Det går åt en hel del;)
 
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 hackade vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2-3 dl vatten
1 dl röda linser
3 msk olja
2-3 msk socker
Paprikapulver
1/2 tsk kanel
Svartpeppar
Salt
 
Lägg den skivade auberginen på en tallrik. Salta skivorna och låt stå 30-60 min så vattnet dras ut. Klappa skivorna torra med hushållspapper. Stek dem i rikligt med olja på båda sidorna. Lägg dem åt sidan. Skiva och stek löken. Häll i tomatkross, tomatpuré, vitlök och vatten. Häll i de röda linserna. Låt allt puttra i 10 min. Lägg i auberginskivorna och krydda och sockra. Häll i 3 msk olja ytterligare för att reda såsen. Låt allt småputtra i 20 min till. Smaka av med mera salt och socker om det behövs. Servera med basmatiris eller råris och naturell soyghurt.
 
Ha en riktigt fin dag! 
 
KRAM KRAM