Butter Garam Masala

 
Denna Indiska rätt kommer att lagas många många gånger i mitt kök, det kan jag lova! Mustig och underbart krämig. Här kommer receptet.
 
 4 pers
 
Ingredienser:
 
Marinad:

300 - 400 g sojafilébitar, frysta 
2 dl naturell sojghurt
1 msk gurkmeja
2 msk garam masala
1 tsk salt
1 citron, saft och skal

Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Låt det ligga och dra sig en stund medan du gör såsen.
 
Sås:
 
150g mjölkfritt margarin
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, skalade och pressade
1 msk kardemumma
1 msk kanel
2 tsk curry
1 msk garam masala
1/2 msk starkt paprikapulver eller chilipulver
3 cm färsk ingefära, riven
1 stor röd chilifrukt, finhackad
1 dl tomatkross
12 väl mogna kvisttomater, finhackade
3 msk olja
1 tsk salt
3 tsk socker
2 msk tomatpuré
1 dl havregrädde
1 dl naturell sojghurt
2 dl havremjölk
Färsk koriander
 
Smält margarinet i en stekpanna och stek gul lök, vitlök och alla kryddor tills löken mjuknat ordentligt. Tillsätt ingefära och hackad chili. Tillsätt tomatkross, tomaterna, oljan, saltet, paprikapulvret och sockret.Tillsätt tomatpuré och havregrädden. Rör om och låt puttra i ett par minuter.Häll över alltsammans i en skål och mixa jämnt med en stavmixer. Häll ned allt i pannan igen. Rör om och låt koka ihop i ytterligare ca 10 minuter. Häll ned sojghurt och havremjölk. Tillsätt de marinerade soyafilébitarna och marinaden. Låt allt puttra ihop i ca 20 min till. Komplettera med kryddor, smör och sötning efter smak. Salta ev lite till. Klipp över färsk koriander. Servera med naanbröd, basmatiris och mango chutney.

Smaklig måltid!