Butter Garam Masala

 
Denna Indiska rätt kommer att lagas många många gånger i mitt kök, det kan jag lova! Mustig och underbart krämig. Här kommer receptet.
 
 4 pers
 
Ingredienser:
 

1 pkt Soyafilébitar, frysta  (Hälsans kök)

2 dl naturell soygurt ( Alpro:s )

1 msk gurkmeja

2 msk garam masala

1 tsk salt

1 citron (saft och skal)

Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Låt ligga och dra sig en stund medan du gör såsen.

 

2 gula lökar (finhackade)

3 vitlöksklyftor (pressade)

150g mjölkfritt margarin

1 stor röd chilifrukt (finhackad)

3 cm färsk riven ingefära

12 väl mogna kvisttomater (finhackade)

1 dl tomatkross

1 msk kardemumma

1 msk kanel

2 tsk curry

1 msk garam masala

1 tsk salt

1/2 - 1 msk starkt paprikapulver eller chilipulver

3 tsk socker

2 msk tomatpuré

1 dl havregrädde

1 dl naturell soygurt

2 dl havremjölk

3 msk olja

Färsk koriander

 

Smält margarinet i en stor stekpanna och stek gul lök, vitlök och alla kryddor utom chilipulver tills de mjuknat ordentligt. Tillsätt ingefära och hackad chili. Tillsätt tomatkross, tomaterna, oljan, kryddorna , saltet och sockret.Tillsätt tomatpuré, chilipulver och växtgrädden. Rör om och låt puttra i ett par minuter.Häll över alltsammans i en skål och mixa jämnt med en stavmixer. Häll ned allt i pannan igen. Rör om och låt koka ihop i ytterligare ca 10 minuter. Häll ned de marinerade soyafilébitarna och marinaden. Låt allt puttra ihop i ca 20 min Komplettera med kryddor, smör och sötning efter smak. Salta ev lite till. Klipp över färsk koriander. Servera med naanbröd, basmatiris och mango chutney.

Smaklig måltid!

 

 

 

 

 
0 kommentarer
Follow