Carrotcake

 
Hej alla fina!
 
Morotskaka hör ju hösten till! Den här tårtan är perfekt till höstens alla kalas, som t ex Allhelgonahelgen eller fars dag. Tårtan kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka. Om den räcker så länge vill säga...:)
 
Ingredienser:
 
Kakan:
 
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
100 g smält mjölkfritt margarin
2 dl soya- eller havremjölk
1 msk bakpulver
2,5 dl socker
1/2 mosad banan
1 1/2 morot, fint riven
2 krm muskotnöt
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Glasyr:
 
25 g mjölkfritt margarin
75 g vegansk creem cheese (Jag använde Oatley´s på Mackan)
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
Kanel till garnering
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda margarinet med mjölken. Blanda sedan ned bananen och de rivna morötterna. Häll ned degvätskan i de torra ingredienserna och blanda väl. Häll smeten i en springform som du smörat och ströbrödat, 23 cm i diameter. In i ugnen i 175 rader i ca 25-30 min. Ta ut kakan och låt den svalna helt innan du gör glasyren. Den gör du såhär:
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ned osten och florsockret. Häll i citronsaften och vispa allt tills det blir en fin slät smet. Låt den svalna helt innan du brer den över kakan. Pudra över kanel och garnera med frukt och bär efter tycke och smak:)
 
 
 
 
 
Ha en fin dag!
 
KRAM
 
 
bakning dessert foto recept veganskt äggfritt
3 kommentarer
Annie

Denna såg jättegod ut! Den ska jag testa :D

Svar: Vad roligt! :)
Maggiesskafferi

Johanna Utterberg

Åh så ljuvligt gott! :) Det måste jag ta och göra någon dag!

Svar: Ja, testa:) Den blir mycket saftig och god!
Maggiesskafferi

Tess

Wow, vilken bild! Morotskaka är ju så himla gott! :D

Svar: Tack Tess! Vad kul att du gillar den. Håller med Morotskaka är så gott!
Maggiesskafferi

Follow