Forrest Fruit Cheesecake

 
Hej alla fina!
 
Vad härligt med fredag! Hoppas ni alla mår bra:)
 Ibland blir jag riktigt sugen på bär och då i synnerhet blåbär, hallon och jordgubbar. Syrliga men ändå söta bär och gärna i en mix. Jag har alltid gillat frozen cheesecake mer än den icke frysta varianten så här kommer ett recept på en fryst cheesecake. Eller "cheesecake", förresten.. Denna är helt utan ägg och mejeriprodukter så att kalla den för ostkaka är väl inte helt rätt- Men ni förstår idén! :) Jag ville inte heller använda något raffinerat socker i denna, kakan blir söt ändå av dadlarna och vaniljsockret. Gillar du när det är riktigt sött så öka antalet dadlar.
 
6 - 8 port
 
Ingredienser:
 
50 g mjölkfritt margarin
9 osötade digestivekex
3 frysta bananer
4 dl frysta jordgubbar
1 dl frysta blåbär
3 dadlar, urkärnade
250 g kokosgrädde 
0,5 dl apelsinjuice
2 tsk vaniljsocker
 
Topping:
 
1,5 dl blåbär
4 msk pressad limesaft
1 - 2 msk Maizena
 
Smält margarinet. Smula eller mixa sönder digestivekexen. Blanda smulorna med margarinet och bred ut blandningen i en rund springform, ca 23 cm i diameter, som du lagt ett smörpapper i botten på. Mixa samman ingredienserna till bärfyllningen i en mixer. Smaka av om du tycker att sötman är tillräcklig, om inte, tillsätt fler dadlar. Bred ut fyllningen över digestivebotten. In i frysen några timmar. Ta ut kakan. Gör toppingen genom att värma blåbären i en kastrull. Tillsätt maizenan utblandad med limesaften. Låt det koka en liten stund tills konsistensen blir som en tjock kräm. Låt den svalna och bred ut den över kakan. In i frysen ytterligare en liten stund. När du ska servera kakan, låt den stå framme en stund innan du skär upp den i bitar och serverar. Garnera med färska bär och blommor.
 
Ha nu en riktigt mysig fredag:)
 
KRAM
 
 
 
#1 - - Elin Bjurek:

Åh vad gott det ser ut!! <3

Svar: Ja, den var jättegod! Inte för söt och lite sorbéaktig:)
Maggiesskafferi