Forrest Fruit Cheesecake

 
Hej alla fina!
 
Vad härligt med fredag! Hoppas ni alla mår bra:)
 Ibland blir jag riktigt sugen på bär och då i synnerhet blåbär, hallon och jordgubbar. Syrliga men ändå söta bär och gärna i en mix. Jag har alltid gillat frozen cheesecake mer än den icke frysta varianten så här kommer ett recept på en fryst cheesecake. Eller "cheesecake", förresten.. Denna är helt utan ägg och mejeriprodukter så att kalla den för ostkaka är väl inte helt rätt- Men ni förstår idén! :) Jag ville inte heller använda något raffinerat socker i denna, kakan blir söt ändå av dadlarna och vaniljsockret. Gillar du när det är riktigt sött så öka antalet dadlar.
 
Receptet är för en stor springform och räcker då till 6-8 pers.
 
Ingredienser
 
50 g mjölkfritt margarin
9 osötade digestivekex
3 frysta bananer
4 dl frysta jordgubbar
1 dl frysta blåbär
3 dadlar, urkärnade
1 cocosgrädde på burk 
1/2 dl apelsinjuice
2 tsk vaniljsocker
 
Topping
 
1,5 dl blåbär
limejuice
maizena
 
Smula eller mixa sönder digestivekexen. Smält margarinet. Blanda smulorna med margarinet och bred ut i en rund springform som du lagt ett smörpapper i botten på. Mixa samman ingredienserna till bärfyllningen i en mixer. Smaka av om du tycker att sötman är tillräcklig. Bred ut fyllningen över digestivebotten. In i frysen några timmar. Ta ut kakan. Gör toppingen genom att värma blåbären i en kastrull. Tillsätt maizenan utblandad med limejuicen. Låt det koka en liten stund tills konsistensen blir som en tjock kräm. Låt den svalna och bred ut den över kakan. In i frysen ytterligare en liten stund. När du ska servera kakan, låt den stå framme en stund innan du skär upp den i bitar och serverar. Garnera med färska bär och blommor.
 
Ha nu en riktigt mysig fredag:)
 
KRAM
 
 
 
dessert hälsa laktosfritt mat nice-cream skogsbär veganskt äggfritt
1 kommentar
Elin Bjurek

Åh vad gott det ser ut!! <3

Svar: Ja, den var jättegod! Inte för söt och lite sorbéaktig:)
Maggiesskafferi

Follow