Kladdiga Coccos och Chokladrutor

 
Hej alla fina!
 
Är ni fler än jag som tycker det känns lite deppigt nu, med tanke på vädret, årstiden och att det är lååångt kvar till nästa sommar? Det känns lite bättre för mig om jag får baka, det gör mig gladare och så tänker man bara på det man gör och inget annat. Så idag gjorde jag dessa kakor. De här kakorna har jag bakat sedan jag var tonåring, nu har jag gjort om receptet med tanke på att jag inte äter varken ägg eller mejeriprodukter. Resultatet blir lika bra:)
 
 
Ingredienser:
 
 Cocossmet
 
1/2  paket riven cocos, 100g ca
65 g mjölkfritt margarin, smält
1/2 dl ljus sirap
1 dl socker
3/4 dl havregrädde
 
 
Botten
 
100g mjölkfritt margarin 
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde (t ex Oatleys )
1 krm salt
 
Blanda alla ingredienserna till coccossmeten. Koka upp den under omrörning. Ställ åt sidan. Nu gör du botten.
Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet. Vispa samman socker och det smälta margarinet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör runt tills det blir en jämn smet. Bred ut smeten i en engångs aluminiumform, ca 20x25 cm. Grädda ca 20-25 min tills kakan är lagom kladdig. Fördela cocossmeten jämt över botten när den är gräddad. Grädda ytterligare i ca 10 min. Ta ut kakan och in med den i frysen en stund.
Skär kakan i fyrkanter när den svalnat.
 
Hoppas ni har en härlig dag:)
 
KRAM
0 kommentarer
Follow