Pizza med hasselnötscrème, björnbär och fikon

 
( Detta inlägg innehåller annonslänkar.) 
 
 
Hej i höstrusket!
 
Idag är vädret galet! Det blåser och regnar för fullt där ute. Idag är en riktig innesittardag, så det gör vi, Vendela och Jag. Det är faktiskt riktigt mysigt. Vi har tänt ljus och lyssnar på musik. Jag bakade också den här pizzan. Jag har aldrig gjort söt pizza förut, och det måste jag säga har varit en riktig miss. Den blev så god! Synd bara att inte Vendela kan smaka den. Men jag har en känsla av att den här kommer att dyka upp igen och igen..:)
Här är receptet:
 
2 små pizzor
 
Ingredienser:
 
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2,5 msk olja
1,5 dl kallt vatten
 
Blanda ihop allt till en smidig deg. Kavla ut den på mjölat bakbord och gör två pizzabottnar. Grädda dem i ugnen i 200 grader ca 8-10 min, gärna med grillvärme på. Ta ut bottnarna när de fått lite färg. Låt dem svalna en stund innan du breder ut hasselnötscrème och dekorerar med skivade fikon, björnbär, riven choklad och hasselnötter. 
Ät pizzorna medan de fortfarande är lite varma. 
 
 
 
Ta hand om er nu alla fina!
 
KRAM
 
PS. Vill ni få tag på ett FANTASTISKT hasselnötssmör så klicka på denna länk så kommer du direkt till Herbalstore: http://herbalstore.se/hasselnotsmor-med-kokos?tracking=59b7d6f9a5974
 
 
Det är veganskt, raw och helt fritt från rafinnerat socker. 
dessert frukost laktosfritt mellis recept veganskt äggfritt
3 kommentarer
Ljuva Julia

Jag har aldrig gjort söt pizza heller, men det är alltså att betrakta som en efterrätt? :)

Svar: Ja, eller som mellis eller varför inte frukost? Hur gott som helst var det i alla fall:)
Maggiesskafferi

Hanna Karlsson

Så gott det låter!

Svar: Ja, den var supergod! Och går ju att variera i oändlighet med tanke på vad man lägger på pizzan:)
Maggiesskafferi

Marie

Det lät gott!

Svar: Supergod!!
Maggiesskafferi

Follow