Sesamnudlar

 
Hej alla fina!
 
Jag känner mig alltid så nyttig när jag äter asiatiskt. Det kanske inte är så konstigt, eftersom asiatisk mat ofta består av så mycket grönsaker och hälsosamma kryddor! Här kommer ett recept på en nudelwok som går att slänga ihop på ett nafs. Och gott blir det!
 
2 pers
 
Ingredienser
 
1/2 dl olja
1/4 blomkålshuvud
1 morot
6 stora champinjoner
1 bit ingefära, skalad och hackad
1-2 vitlöksklyftor, hackade
breda risnudlar till 2 pers
1/2 röd paprika, skivad
1/2 grön paprika, skivad
1 salladslök, skivad
1/2 chilifrukt (kan uteslutas om barnen inte gillar när det är starkt.)
1/2 dl vatten
4- 5 msk Teriyakisås
1 tsk sesamolja
1/4 lime, saften
salt
socker
färsk koriander
thaibasilikablad
svarta sesamfrön
 
Reparera risnudlarna enligt förpackningens beskrivning. Ansa och dela blomkålen i mindre delar. Skala och skär moroten i mindre stavar. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Fräs blomkål och morötter en stund. Skölj och dela champinjonerna på hälften. Lägg i dem i stekpannan tillsammans med paprikan, chilifrukten, ingefäran, salladslöken och vitlöken. Klipp ned basilikan i stakpannan. Fräs en stund. Nu häller du i vatten, sesamolja och teriyakisås. Pressa över 1/4 lime. Lägg i nudlarna. Låt allt få ett uppkok. Smaka av med klippt koriander och ev lite salt eller socker. Strö sesamfrön över. Klart!
 
Ha en riktigt fin kväll:)
 
KRAM
asiatiskt laktosfritt mat nudlar veganskt
0 kommentarer
Follow