Sjukhusbesök med León

 
 
 
Hej alla fina!
 
Igår skulle jag åka med Vendela och León till Karolinska Sjukhuset. Jag bestämde mig för att ta bussen dit eftersom León tycker det är så roligt att åka buss. Eftersom vi hade en buss att passa så var det lite bråttom.  Gissa vad det första som hände var när jag kliver utanför dörren? Det låg en kartong i vägen för Vendelas vagn som jag sparkar till för att få undan den. Då sträcker jag enmuskel i ryggen och det gör så ont att jag ser stjärnor! Det gjorde lika ont som när jag fick ryggskott för ett par år sedan. Verkligen typiskt att det skulle hända men att stanna hemma var inget alternativ eftersom jag ställde in läkartiden förra gången vi skulle dit. Så jag kände att jag var tvungen att bita ihop. Jisses vad ont jag hade, jag var så nära till tårarna hela bussresan in till sjukhuset. Som tur var började det att släppa när vi kommit fram till sjukhuset. Kanske var det för att jag var jättefokuserad på vårt sjukhusbesök och på León just då. Skönt i alla fall att det inte gjorde lika ont längre.
 
 
Nevus
 
Vi var på Karolinska för en årlig kontroll av León. Han föddes med ett jättestort födelsemärke på huvudet, som kallas för nevus. Ett nevus kan vara allt från någon millimeter stort till att täcka stora delar av kroppen. Det är en pigmentering av huden som i värsta fall kan vara malign. Jag upptäckte ett område på Leóns huvud som var ca 6 cm i diameter och som var mörkbrunt, när han var bara några dagar gammal. Den oro jag kände går inte att beskriva. En bebis ska ju inte ha ett stort mörkbrunt födelsemärke på huvudet!Vi fick en remiss till Hudspecialistkliniken men väntetiden var på två månader och den tiden var inte rolig. Jag var orolig för att det skulle behövas en operation eller att det skulle vara någon fara för honom på något sätt. Det värsta är när man bara går och väntar och inte vet varken ut eller in.
 
 
Godartat
 
När han sedan blev undersökt så konstaterades det att det var ett godartat födelsemärke men att de ville att vi skulle komma på årliga kontroller för att se att det inte hade blivit några förändringar. Så igår var vi på den tredje kontrollen och då konstaterade läkaren att vi inte behöver komma på kontroller mer för huden har blivit ljusare där han har nevuset och det var goda nyheter. På nevuset växer det dock mycket mörkare hår så ett parti är mycket mörkare än det övriga håret. Men läkarna tror att hårfärgen kommer jämna ut sig med tiden. Så skönt att få det beskedet, även om jag hade det på känn eftersom jag läst på mycket om nevus och vad man ska vara observant på. Så nu behöver han inte undersökas något mer, det är bara om det uppstår förändringar så ska vi kontakta vården igen. 
 
 Lunch
 
 Efter läkarbesöket åt vi lunch i restaurangen. Leon åt pannkakaor med sylt och jag åt en vegansk rätt med falafel, ris och sallad. Jag var positivt överraskad av att de hade veganskt alternativ både där och på det andra matstället. 
 
 
 Efter lunchen åkte vi hem och väl hemma blev det mysfika med bullar och saft för att fira att allt gick så bra:)
 
Kram
 
 
 
 
#1 - - lillemmish - MODE:

åh så gott med bulla!! =)

Svar: Jätte! Receptet till dessa finns här på bloggen:)
Maggiesskafferi

#2 - - Hanna:

Vad skönt att ni inte behöver kolla upp märket mer. :-)

Svar: Ja, verkligen:) Ett bekymmer mindre;)
Maggiesskafferi

#3 - - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Jobbigt att du gjorde illa dig men skönt att det gick bra med León och att det var bra besked på sjukhuset! :D

Svar: Tack, vad snällt av dig:) Ryggontet gick över redan igår som tur var. Och, ja, beskedet kändes jätteskönt att få:) Man vill ju att barnen ska vara friska och må bra, det är det viktigaste:)
Maggiesskafferi