Sparris och soltorkade tomater på vitlöksbröd

 
Hej alla fina!
 
Visst är det skönt att det är lördag? Vi har haft en skön dag då vi inte bokat in något särskilt. Albin är inne i stan med Farmor och tittar på musikalen Peter Pan på Intiman och vi andra har förberett hans kalas som kommer att vara imorgon. Jag tror att vi alla känner oss rätt trötta idag - Kanske regnet har något med det att göra..?
Jag har postat en bild på Instagram idag som jag tänkte skriva ned receptet på.
Igår eftermiddag blev jag lite hungrig innan middagen och slängde ihop dessa apetizers. De är helt veganska och passar även som ett drinktilltugg eller på ett buffébord.
Här är receptet:
 
4 port
 
Ingredienser:
 
8 sparrisar
Olivolja
8 baguetteskivor
2 vitlöksklyftor, skalade
Flingsalt
4 soltorkade tomater i olja
Svartpeppar
Svarta oliver
2 nävar ruccolasallad
Basilikablad
 
Hetta upp en grillpanna. Skär bort den nedre delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja. Lägg dem i den heta grillpannan och grilla dem tills de får grillränder på båda sidorna. Pensla baguettskivorna med olja. Stek dem i grillpannan tills de fått grillränder. När de är klara gnider du vitlöksklyftorna på stekytan. Salta. Lägg de soltorkade tomaterna på hälften av brödskivorna och grillad sparris på de andra. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Lägg brödskivorna på en bädd av svarta oliver och ruccolasallad. Garnera med basilikablad.
Klart!
 
Nu ska jag ta det lugnt, se en film och bara vara:)
 
KRAM