Strawberry Cupcakes

Ca 10 stora eller 20 små cupcakes
Ingredienser:
2,5 dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk citronsaft
Glasyr:
50 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat
2 dl florsocker
1 tsk citron eller limesaft
Saften från frysta tinade hallon för rosa färg eller 1/2 tsk rödbetspulver
Blanda växtmjölken med citronsaften och låt stå 10 minuter.
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop margarin, socker och vaniljsocker och vispa tills det blir fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt och rör ner det i margarin- och sockerblandningen. Blanda mjölken och citronsaften och låt det stå någon minut. Häll sedan över lite av växtmjölken i taget och vispa under tiden tills det inte finns några klumpar kvar. Häll smeten i muffinsformar. Ställ in dem i ugnen i ungefär 20 - 24 minuter eller tills de har en lätt, fint gyllenbrun yta. Låt svalna och förbered glasyren. Micra det mjölkfria margarinet mjukt och häll sedan i vaniljsocker. Tillsätt sedan försiktigt florsockret medan du vispar. Häll i citronsaften. Till sist droppar du ned några droppar saft från de tinade hallonen. När cupcakesen har svalnat, spritsa på glasyren. Lägg på en delad jordgubbe på varje cupcake.
Ha en fin start på den här veckan!
KRAM

De ser riktigt goda ut. :)