Strawberry Cupcakes

 
 
 
Hej alla fina!
 
Hoppas er helg har varit bra!
Jag har haft en jättefin helg. I lördags kväll var det tjejkväll- Jag träffade jag två av mina vänner och det var så himla mysigt. Vi var på Folkoperans restaurang och åt en bit mat. Jag tog kronärtskocka och den var riktigt god, även om man inte blir så mätt av en sådan. Jag bad om att få en vegansk variant, och det var inga som helst problem. Det är alltid trevligt när restaurangen är så tillmötesgående. Jag kan i och för sig tycka att det är lite konstigt att en restaurang inte har åtminstone ETT veganskt alternativ på menyn- det känns lite omodernt konstaterade vi.  De andra tog en varsin Chevrè Chaud, ett vegetariskt alternativ som fanns på menyn.
Idag är det återigen måndag och idag bakar jag en morotskaka. Men innan jag skriver ned receptet på den så kommer här mina Strawberry Cupcakes som jag bakade till min födelsedag. De är lite i det sötaste laget för min smak, men Albin och León älskade dessa!

 

Ca 10 stora eller 20 små cupcakes

 

Ingredienser:

 

Cupcakesen:

3 dl växtmjölk (havremjölk eller sojamjölk)

1 matsked citronsaft

100 gram mjölkfritt, rumstempererat margarin

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl mjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

 

Glasyren:

50 gram mjölkfritt, rumstempererat margarin

2 dl florsocker 

1 tsk citron eller limesaft

Saft från frysta tinade hallon för rosa färg


Blanda växtmjölken med citron och låt stå 10 minuter.
Sätt på ungen på 200 grader. Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker och vispa tills det blir fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner det med smöret och sockret. Häll sedan över lite av växtmjölken i taget och vispa under tiden tills det inte finns några klumpar kvar. Häll över i muffinsformar. Ställ in i ugnen i ungefär 20-24 minuter eller tills de har en lätt, fin gyllenbrun yta. Låt svalna och förbered glasyren. Micra det mjölkfria margarinet mjukt (inte smält) och häll sedan i vaniljsocker och tillsätt försiktigt florsockret medan du vispar. Häll i citronsaften. Till sist droppar du ned några droppar saft från de tinade hallonen. När cupcakesen har svalnat, spritsa på glasyren. Lägg på en delad jordgubbe på varje cupcake. 

Ha en fin start på den här veckan!

 

KRAM

 
laktosfritt recept veganskt äggfritt
2 kommentarer
Caroline

De ser riktigt goda ut. :)

Svar: Tack! Det var de:) Jag har tittat in på din blogg! Där fanns flera recept jag vill testa:)
Maggiesskafferi

Marie

Åh så söta och så goda de ser ut! Jag som tycker om att baka kanske borde prova dessa:)

Svar: Vad kul att du tycker det! Ja, pröva dem- de är lätta att baka:)
Maggiesskafferi

Follow