Tofucurry

 
Hej!
 
Det har tagit ett tag för mig att gilla tofu. Jag tycker egentligen inte att det smakar någonting, men eftersom det innehåller mycket protein så är det ändå en bra ingrediens i wokar och grytor. Man kan marinera tofu- då smakar det lite mer. Denna currygryta brukade jag förr göra med kyckling, en av barnens favoriträtter! Den smakar nästan likadant med tofu, bara lite mildare. För att få ett extra sting serverar jag massor med Mango Chutney till!
Mums!
 
4 pers
 
Ingredienser:
 
olja att steka i
1 paket tofu, skuren i tärningar
1 gul lök, finhackad
1 tsk gurkmeja
2-3 tsk gult currypulver
1 röd chili, urkärnad och hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 vitlökar, pressade
3 dl havregrädde Oatly´s t ex
1 krm paprikapulver
vitpeppar
svartpeppar
ev salt
 
 
Stek löken i oljan. Krydda med paprikapulver. Häll över havregrädden. Låt allt få ett uppkok. Krydda med chili, vitlök, curry, gurkmeja och vitpeppar. Smula ned buljongtärningen. Låt allt småputtra ett tag under omrörning. Lägg till sist i tofun och låt allt småputtra en liten stund till. Smaka av med svartpeppar och ev lite salt. Servera med basmatiris och Mango Chutney!
 
Ha en fin kväll!
 
KRAM
 
Indiskmat basmatiris currygryta tofu veganskmat veganskt
0 kommentarer
Follow