Vegan Fishcakes

 
Hej!
 
För ett tag sedan experimenterade jag fram dessa kikärtsplättar i köket. Jag skulle göra vanliga kikärtsbiffar men när jag smakade den första tyckte jag att de smakade fishcakes (!) Så jag kryddade dem på thaivis och fick dessa, jättegoda veganska "fishcakes".
 
 15-20 st
 
Ingredienser:
 
600 g avrunna kikärtor (Spara spadet, du kan göra massor med det.)
1 liten gul lök, delad i bitar
1 stor potatis, grovt riven
2 vitlöksklyftor
Paprikapulver
1 röd chilifrukt, urkärnad
3 msk hackad persilja
3 msk färsk koriander, hackad
1/2 dl havregrädde
3 msk olja
Saften av 1 pressad lime
Vitpeppar
Svartpeppar
1 dl mjöl 
4 msk potatismjöl
1 tsk bikarbonat
2-3 tsk salt
 Olja att steka i
Vita sesamfrön
Färsk koriander
Thaibasilikablad
 
Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Hetta upp olja på medelvärme i en stekpanna och strö i ett par matskedar sesamfrön. lägg i en dryg matsked smet för varje plätt. Strö över sesamfrön. Vänd plättarna när de fått gyllene färg. Stek dem tills de är väl genomstekta.
 Servera med en vitkålssallad, sweet chilisås och ingefärssås.
Garnera med sesamfrön, färsk koriander och thaibasilikablad.
 
KRAM
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Det låter verkligen jättegott!

Svar: De var jättegoda!:)
Maggiesskafferi