Vegan Fishcakes

 
Hej!
 
För ett tag sedan experimenterade jag fram dessa kikärtsplättar i köket. Jag skulle göra vanliga kikärtsbiffar men när jag smakade den första tyckte jag att de smakade fishcakes (!) Så jag kryddade dem på thaivis och fick dessa, jättegoda veganska "fishcakes".
 
 15-20 st
 
Ingredienser
 
1 1/2 paket avrunna kikärtor (Spara spadet, du kan göra massor med det.)
1 liten gul lök, delad i bitar
1 stor potatis, grovt riven
2 vitlöksklyftor
paprikapulver
1 röd chilifrukt, urkärnad
3 msk hackad persilja
3 msk hackad koriander
1/2 dl havregrädde
3 msk olja
saften av 1 pressad lime
vitpeppar
svartpeppar
1 dl mjöl 
4 msk potatismjöl
1 tsk bikarbonat
2-3 tsk salt
 
olja att steka i
ljusa sesamfrön
 
Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Hetta upp olja på medelvärme i en stekpanna och strö i ett par matskedar sesamfrön. lägg i en dryg matsked smet för varje plätt. Strö över sesamfrön. Vänd plättarna när de fått gyllene färg. Stek dem tills de är väl genomstekta.
 Servera med en vitkålssallad m sweet chilisås och en ingefärsdressing. Garnera med sesamfrön, färsk koriander och thaibasilikablad.
 
KRAM
 
 
asiatiskt laktosfritt matlagning middagstips thaimat veganskmat
1 kommentar
Hanna Karlsson

Det låter verkligen jättegott!

Svar: De var jättegoda!:)
Maggiesskafferi

Follow