Veganska Vitlöksnaan

 
 
Hej alla fina!
 
Hoppas ni haft en bra start på den nya veckan:) Jag började min vecka med att laga vitlöksnaan. Jag tänkte laga lite Indiskt denna vecka och då passar ju dessa bröd perfekt som tillbehör! Vitlöksnaan tillhör ett av mina favoritbröd. De förhöjer verkligen de indiska rätterna tycker jag. 
 

6 st

Ingredienser:

15 g jäst
1 3/4 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm bakpulver
Ca 5 dl vetemjöl special
2 msk matolja
2 1/2 msk naturell sojghurt

Garnering:

30 g mjölkfritt margarin, smält
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 dl färsk koriander, hackad

Blanda ut jästen i vattnet. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Tillsätt olja och sojghurt och blanda till en smulig deg. Blanda därefter i degvätskan och rör ihop till en mjuk och smidig deg. Knåda degen en stund och tillsätt eventuellt mer mjöl om den känns för kladdig. Täck bunken med en plastpåse och låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar. Sätt in en ugnsplåt mitt i ugnen. Värm ugnen till 225° med övervärmen på . Dela degen i 6 bitar och forma dem till bollar. Kavla ut varje degbit på ett mjölat bakbord till ett ovalt bröd. Ta lite vitlök och koriander och tryck ned det i degen. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Lyft över degen och grädda den tills den får färg på undersidan och blir lite bubblig upptill. Lyft sedan över brödet och lägg det på den varma plåten i ugnen med garneringssidan uppåt. När brödet fått lite färg upptill, efter ca 1-2 min, tar du ut det. Pensla brödet med smält margarin. Lägg det på en tallrik och täck brödet med en kökshandduk. Vitlöksnaan är godast när de är helt nybakade.

 
Ha en fin dag!
 
KRAM