Veganska Pizzahjärtan

 
 
 
 
Hej alla fina!
Av hjärtan blir man glad! Dessa pizzahjärtan är dessutom helt veganska, så det blir dubbel glädje. Pizzorna har champinjoner som topping, det är inte alltid det går hem hos de små, så byt ut svampen mot något de gillar isåfall. 
 
4 port
 
Ingredienser:
 
Pizzadeg:
 
50g jäst
2 msk socker eller annat sötningsmedel
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
 
Olivolja
Tomatsås
Champinjoner, skivade
Oregano
Vegansk riven mozarellaost
 
Lös upp jästen i degvätskan tillsätt resten och blanda ihop till en smidig deg. Vetemjöl special måste knådas längre än vanligt vetemjöl. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 25 min. Ta upp degen och dela den i fyra delar. Kavla ut den tunnt och skär ut hjärtan i olika storlek. Lägg hjärtana på bakplåtspapper på en plåt. Pensla hjärtana rikligt med olivolja. Lägg sedan på tomatsås (färdigköpt eller se recept på min tomatsås Pasta Pomodori) och den fyllning ni vill ha, förslagsvis champinjoner. Strö över oregano. Avsluta med att strö på vegansk riven mozarellaost och grädda pizzorna i 200 grader ca 10 min, tills de fått fin färg. Servera med en sallad.
 
Trevlig lördag:)
 
 
 
 
3 kommentarer

Snabb Texasgryta med Chiliaioli

 
Hej alla fina!
Jag tror vi har hittat en ny fredagsfavorit i vår familj. Den här grytan gick jättefort att laga och passar perfekt även som bjudmat. Till grytan serverade jag chilialioli och klyftpotatis. Vissa barn kanske föredrar gräddfil istället för alioli, så ställ fram det också om du vill. Här är receptet. 
 
 
Snabb Texasgryta
 
4-6  pers
 
Ingredienser
 
400 g köttfärs eller vegofärs, t ex soja eller quorn
1 gul lök
1 förp krossade tomater (à 380 g)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl barbequesås (Jag använde Texas Steakhouse´s)
3 dl vatten
salt
peppar
0,75 dl olja
 
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja ca 5 minuter på medelvärme.
Tillsätt färsen och bryn den runt om. Häll av och skölj bönorna. Blanda ner barbecuesås, vatten, tomat och bönor i chilin, låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Chilialioli
 
Ingredienser
3 msk kikärtsspad (aquafaba)
2 tsk äppelcidervinäger
3 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja tex rapsolja
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilisås
1 krm chilipulver
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk Oatly´s iFraiche (Havrefraiche.)

Lägg samtliga ingredienser förutom iFraichen i en mixerbägare. Mixa med stavmixer men inte för länge då skär det sig. Häll i iFraichen och vispa ned den med en handvisp tills det blir en slät aioli. Smaka av och salta eller krydda efter smak.

Servera allt med klyftpotatis.

 

Hoppas ni får en fantastisk fredagskväll!

 

Kram

 
0 kommentarer

Bloglovin

 
 
Hej alla fina!
Nu är också jag ansluten till Bloglovin! 
Adda mig gärna genom att klicka på plussymbolen längst upp till höger om du är sugen på att följa min blogg.
KRAM
 
 
0 kommentarer
Follow