Bananpankakor

 
 
 
Det här receptet exprimenterade jag fram i morse. De är helt utan ägg och mejeriprodukter. Resultatet blev härligt fluffiga, gyllene och sanslöst goda bananpankakor! Här är receptet:
 
8 st
 
Ingredienser
 
1 mosad banan
1,5 dl Kikärtsspad
1,5 dl soyamjölk
2 msk ljust muscovadosocker
2 - 2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk olja
mjölkfritt margarin att steka i (Jag använde Carlshamns)
 
Vispa upp kikärtsspadet från en burk kikärtor med en elvisp. Det brukar finnas ungefär 1-1,5 dl spad i en burk/ förpackning kikärtor. Vispa ordentligt tills det blir vitt och fluffigt. Blanda ned bananen, soyamjölken och muscovadosockret. Under omrörning blandar du sedan ned mjöl, bakpulver och salt. Häll till sist i oljan och rör tills det blir en slät smet. Smeten ska vara mycket tjockare än vanlig pannkakssmet så blanda i mer mjöl om den känns för lös. Viktigt är att sedan inte blanda inte för länge, då försvinner luften du vispat ned. Hetta upp en stekpanna till medelstark värme, lägg i 1 msk margarin och häll i smeten, ca 0,75 - 1 dl smet för varje pannkaka. Stek dem gyllene och vänd dem. Stek på andra sidan. Klart! Servera med lönnsirap, skivade bananer, valnötter och blåbär
t ex.
 
 
 
 
dessert frukost laktosfritt pancakes veganskmat veganskt äggfritt
0 kommentarer
Follow