Bananpankakor

 
 
 
 
 
Hej!
 
Det här receptet exprimenterade jag fram i morse. De är helt utan ägg och mejeriprodukter. Resultatet blev härligt fluffiga, gyllene och sanslöst goda bananpankakor!
Här är receptet:
 
8 st
 
Ingredienser:
 
1,5 dl kikärtsspad
1,5 dl sojamjölk
1 banan, mosad
2 msk ljust muscovadosocker
2 - 2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk olja
Mjölkfritt margarin att steka i
 
Vispa upp kikärtsspadet med en elvisptills det blir vitt och fluffigt. Blanda ned sojamjölken, bananen och muscovadosockret. Under omrörning blandar du sedan ned mjöl, bakpulver och salt. Häll till sist i oljan och rör tills det blir en slät smet. Smeten ska vara mycket tjockare än vanlig pannkakssmet så blanda i mer mjöl om den känns för lös. Viktigt är att sedan inte blanda för länge, då försvinner luften du vispat ned.
Hetta upp en stekpanna till medelhög värme, lägg i 1 msk margarin, låt det smälta och häll i smeten, ca 0,75 - 1 dl smet för varje pannkaka. Stek dem tills de fått en gyllengul färg på båda sidorna.
Servera pannkakorna med lönnsirap, skivade bananer, valnötter och blåbär.
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Desserter
Taggar: dessert, frukost, laktosfritt, pancakes, veganskmat, veganskt, äggfritt