Barnskådespelare

 
Hej!
 
I torsdags var jag och Albin inne i stan på en provfilmning på Film de Liberté, ett produktionsbolag som bl a producerar reklamfilm. Som ni vet så har jag jobbat i film- och reklambranchen i många år. Jag har både jobbat framför och bakom kameran. Jag räknade efter bara på skoj här om året, hur många reklamfilmer jag medverkat i. Det blev ett 40-tal! Sedan tillkommer de som jag arbetat med som stylist och då blev det ju förståss ännu fler. Att Albin redan tidigt började visa intresse för skådespeleri är ju kanske inte så konstigt. Han har hängt med både mig och Andreas på jobb sedan han var bebis. I början när vi gick på provfilmningar var jag lite rädd för att han inte skulle vilja det själv, det kanske var jag som tyckte att det var så kul att Albin var med i filmproduktioner, men efter att ha ställt frågan många gåger om han tyckte det var roligt på riktigt och om han själv verkligen ville vara med så kände jag mig lugn. Nu frågar han till och med när han ska få jobba nästa gång:) 
 
Utvecklande
 
Jag tycker Albin är så grymt duktig! Att bara gå i in ett rum med människor han inte känner och ställa sig framför en kamera och fotas och filmas- det är så strongt. Jag är så imponerad av denne 6 åring! Han inte bara utvecklas i sitt skådespeleri, utan även socialt. Han får lära sig tidigt hur det är att tjäna ihop sina egna pengar och vad som förväntas av en i olika situationer. Och vad roligt han har under tiden!! Varje gång han haft ett jobb pratar han om sina nya kompisar som han fått på inspelningen.
 
Att ta ett nej
 
Jag har försökt att inte skapa höga förväntningar, är lite rädd för att han ska bli besviken de gånger han inte får jobbet. För som vuxen känns det ju lite varje gång man blir ratad, hur ska det då inte kännas för ett barn? I alla fall så pratar vi inte så mycket om det ev jobbet innan han verkligen fått det. Jag försöker adramatisera det och aldrig säga att de inte valde honom, utan att de kanske sökte någon som var ljushårig eller lite äldre/yngre istället. Han köper det och verkar inte alls tänka på vilka jobb han får och inte. Ibland känns det som han till och med glömt vilka provfilmningar han varit på. Det kommer kanske att förändras, ju äldre han blir desto mer medveten kommer han kanske att bli. Medveten om hur tuff filmbranschen verkligen är. Medveten om att man måste få skinn på näsan och inte låta ett nej hindra en från att fortsätta. Bli lite som en gås och bara låta vattnet rinna av en. Hoppas mina erfarenheter kan vara honom till hjälp.
 
Väntar på besked
 
Produktionsbolaget vi var på berättade att vi kommer få besked denna veckan. Så nu väntar vi och håller tummarna här hemma för att provfilmningen gick vägen:)
 
Ha en fin dag!
 
KRAM