Chokladkladdkaka med avocado

 
 
 
Hej på er!
På instagram och på olika bloggar har jag sett många olika varianter av kladdkaka med avocado. Inget av recepten jag hittat kändes hundra. Jag ville göra en kladdkaka utan mejeriprodukter, ägg, raffinnerat socker eller vetemjöl. Så eftersom jag gärna vill utmana mig själv i köket nu för tiden så exprimenterade jag lite och resultatet blev en riktigt härlig chokladbomb extra allt:) Hoppas den ska smaka!
 
1 liten sats
 
Ingredienser
 
1 mogen avocado
 100g mjölkfritt margarin (Carlshamns t ex.) plus lite till formen
2,5 dl mörkt muscovadosocker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl mandelmjöl
1 dl havregrädde (t ex Oatleys )
1 krm salt
 
Glasyr
 
4 msk kokosolja
1 msk kakao
1 krm salt
1/2 dl agavesirap
1 msk vatten
kakao att pudra med
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj en liten springform med margarin och pudra med lite mandelmjöl. 
Smält margarinet. Vispa samman socker och det smälta margarinet. Mixa avocado och havregrädde. Tillsätt övriga ingredienser. Rör runt tills det blir en jämn smet. Bred ut smeten i en liten springform. Grädda ca 15 min tills den är lagom kladdig. Låt svalna i frysen en stund. Gör under tiden glasyren. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet. Ta ut kakan ur frysen och bred på glasyren. In i frysen ytterligare 30 min så den stelnar. Ta ut kakan och pudra över kakao. Garnera med hallon, blåbär, och blommor (!)  Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer
Follow