Gabriel Kakelugn

 När vi byggde vårt hus så var det ett måste för oss att sätta in en kakelugn. Eftersom huset går i sekelskiftestil så skulle det helt enkelt kännas som om det fattades något i huset om vi inte gjorde det. Efter att ha tittat runt lite på marknaden så bestämde vi oss för att köpa en Gabriel kakelugn. Vi valde en modell som heter Borgholm. Vi gillade den för att den är klassisk och vi tyckte att den var så elegant i sitt utförande. Den är inte för prålig och den har en härlig sekelskifteskänsla. Färgen fick bli vit, det kändes som det passade i vårt hus bäst med tanke på övriga färgval i huset. 
 
Installationen
 
Vi var förvånade över hur snabbt det gick att få den installerad. Det tog bara ett par dagar för montörerna att sätta upp den. Installationen var väldigt smidig, det blev inte dammigt eller stökigt alls och av montörernas arbete märktes knappt någonting i det övriga huset. De var väldigt skickliga och nogranna i sitt arbete. Sedan var det bara att vänta några veckor innan vi kunde elda i vår vackra kakelugn.
 
Mysfaktorn är hög
 
Nu har vi haft vår kakelugn i drygt ett år, och oj, så mycket vi använt den! Kakelugnen är husets smycke och den går ofta varm. Den värmer upp hela huset när vi eldar i den så den är ett bra komplement till luftvärmepumpen. Det finns inget mysigare än att krypa upp i soffan framför kakelugnen med en bok eller med en kopp té. Hela familjen tycker om att samlas framför den. Mysfaktorn är enormt hög och äntligen kommer hösten, då vi kommer att få njuta av den igen. 
 
 
 
Äntligen på plats! Bilden är tagen precis efter installationen. Visst är kakelugnen vacker!?


Till www.gabrielkakelugnar.se - Klicka här.