Loppisfynd

 
Hej alla fina!
 
Ett av mina stora intressen är inredning. Jag har ju skrivit här om hur vi byggde vårt hus för snart två år sedan. Det har tagit minst lika lång tid att inreda det. Huset är nästan 200 m2, så det har behövts en hel del saker kan jag säga:) Nu är det nästan färdiginrett, även om det är en ständigt pågående process, det här med inredning. Jag har också lite svårt att bestämma mig, så en pläd kan flytta runt på fem olika platser i huset innan jag bestämmer mig för var den ska ligga till slut. Haha! Vårt hus går i lite lantlig skärgårdsstil och mycket av det vi har i inredningen är loppisfynd eller saker vi ärvt. Men jag gillar också att blanda med moderna saker. Allt som jag tycker är fint får plats i vårt hem, helt enkelt.
 
Siggesta Gård
 
En av mina favoritloppisar är den på Siggesta gård på Värmdö. Dit åker vi, hela familjen, flera gånger varje sommar och både säljer och köper saker. Jag gillar tanken på återbruk och att saker inte bara kastas bort när någon tröttnat på dem. Det någon har tröttnat på kan någon annan få stor glädje av, helt enkelt. För mitt hjärta klappar för miljön och hur vi ska leva hållbart. Jag har bestämt mig för att köpa det mesta begagnat, och då pratar jag om kläder till barnen och mig själv, porslin, inredning, böcker mm. Dessutom sparar man så mycket pengar på det. Det är egentligen helt sjukt hur saker förlorar sitt värde i samma sekund som man köper dem, och då menar jag nya saker. 
 
Säljgrupper
 
Man behöver inte åka på loppis för att handla billigt. Facebook har ju formligen exploderat av köp- och säljgrupper. Det är så himla smart! Du kan hitta saker lokalt vilket gör det hela ännu smidigare och det vinner ju alla på. Just nu är jag på jakt efter Matteusporslin, har blivit så förtjust i Laceserien. Hojta gärna till om ni har något tips eller något till försäljning! 
 
Ha en underbar dag!
 
KRAM