Vegansk Oreokladdkaka

 
 
(Inlägget innehåller anonslänkar*)
 
Vegansk Oreokladdkaka är lika gott som det låter. Eller kanske godare. Hur som helst så fylldes mina ögon med tårar när jag tog första tuggan av denna ägg- och mejerifria kaka. Jo, det är faktiskt sant:) Haha! Superlätt att göra var den också. Låt er inte avskräckas av chiaäggen- det är bara chiafrön och vatten som får stå och svälla till en seg massa en liten stund. 
 
12 bitar
 
Ingredienser:
 
1/2 tsk olja
75 g mjölkfritt margarin (Jag använde Carlshamns)
0,75 dl grovt hackad mörk vegansk choklad av fin kvalité , 60 - 70%
3/4 dl ljust muscovadosocker
3/4 dl mörkt muscovadosocker
2 chiaägg (Se nedan)
1 tsk vaniljsocker
8 msk vetemjöl
3 msk kakao
1 msk kallt kaffe
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl grovt hackad ljus vegansk choklad
11 Oreokakor, grovt hackade
 
Sätt ugnen på 170 grader. Klä en avlång sockerkaksform (12x35 cm) med bakplåtspapper. Pensla pappret med olja. Gör chiaäggen genom att blanda 2 msk chiafrön med 6 msk kallt vatten i en liten kopp. Låt stå i ca
10 min . Smält margarinet. Lägg i den mörka chokladen och låt den smälta. Vispa samman chiaäggen med sockret och vaniljsockret. Tillsätt mjöl, kakao, kaffe, bakpulver och en nypa salt. Blanda ned margarin och chokladblandningen och vispa tills det blir en slät smet. Häll hälften av smeten i formen. Lägg på hälften av Oreokakorna och all den ljusa chokladen. Häll på resten av smeten. Häll till sist på resten av Oreokakorna. Grädda kakan i ca 15 - 18 min. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den. 
 
Ps. Handla produkterna du behöver genom mitt samarbete med Herbalstore.se
Länken tar dig direkt till produkterna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en härlig dag!
 
KRAM