Sojafiléwok med jordnötssås

 
 
 
 
Testa gärna denna rätt- Lätt att laga, barnvänlig och super- supersmaskig!
 
4 port
 
Ingredienser:
 
Jordnötssås:
 
150 g salta rostade jordnötter + 50 g 
2 msk ljus sojasås
1 msk färsk ingefära, skalad och riven
1 msk limejuice
1 klyfta vitlök
2 msk mörkt muscovadosocker
1/2 tsk chilipulver
250 g kokosmjölk
1/2 dl crunchy jordnötssmör
1 msk olja
1/2 dl vatten
Lite salt
 
Mixa alla ingredienser till en jämn smet i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt jordnötssmöret. Koka upp allt i en kastrull under konstant omrörning och låt koka i 3-4 minuter. Smaka av med salt, chilipulver, limejuice och ev. lite mer socker. Rör ned 50 g jordnötter. Späd med vatten om såsen är för tjock.
 
 
Sojafiléwok:
 
1/2 förpackning sojafilébitar
0,5 dl olja
1 broccolistånd
1 bit purjolök
1/2 zucchini
1 hackad chilifrukt ( ta bort kärnorna om du vill.)
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt
2 msk sweet chilisås
3 msk vatten
3 msk ljus soja
Några thaibasilikablad
 
Fördela broccolin i små buketter, grovhacka purjolöken, paprikan och zucchinin. Hacka vitlöken. Fräs filébitarna i ca 5 min i hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsaker och vitlök på hög värme. Tillsätt hackad chilifrukt (ta bort kärnorna om du vill), sweet-chilisås, soja och vatten. Klipp ned basilikabladen. Klart!
 
Servera med jasminris.
 
#1 - - Isabell Hedberg:

Åh vad gott det ser ut, jättefint upplagt :D
Hoppas du får en fortsatt fin söndag :)
Kram!

Svar: Tack snälla! Det var jättegott:) Ha en fin kväll!
Maggiesskafferi

#2 - - Maolion:

Men så gott det såg ut! Det kanske man skulle testa någon gång :D

Svar: Ja, gör det, det var så gott! Det blir min lunch idag, eftersom det blev mat över från gårdagens lunch:)
Maggiesskafferi