Sega vegan- Chokladmuffins

Dessa muffins är en av familjens favoriter. Sega och knapriga och med en kladdig kärna, precis som de ska vara. Dessa är helt veganska, alltså helt utan animaliska produkter, mjölkprodukter eller ägg. Jag brukar göra dubbel sats och frysa in. Perfekt när man får besök eller när man blir sugen på nåt gott.
 
 
 
10-12 st
 
Ingredienser
 
100g mjölkfritt margarin (Carlshamns t ex.)
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde (t ex Oatleys )
1 krm salt
Florsocker
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet. Vispa samman socker och det smälta margarinet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör runt tills det blir en jämn smet. Klicka ut smeten i aluminiumformar. Grädda ca 20-25 min tills de är lagom kladdiga. Låt svalna och pudra över florsocker. Klart!
1 kommentar
bylijo.se

Dessa måste jag testa.

Svar: Ja, gör det, de är väldigt goda!:)
Maggiesskafferi

Follow