Snabb Texasgryta med Chiliaioli

 
Hej alla fina!
Jag tror vi har hittat en ny fredagsfavorit i vår familj. Den här grytan gick jättefort att laga och passar perfekt även som bjudmat. Till grytan serverade jag chilialioli och klyftpotatis. Vissa barn kanske föredrar gräddfil istället för alioli, så ställ fram det också om du vill. Här är receptet. 
 
 
Snabb Texasgryta
 
4-6  pers
 
Ingredienser
 
400 g köttfärs eller vegofärs, t ex soja eller quorn
1 gul lök
1 förp krossade tomater (à 380 g)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 dl barbequesås (Jag använde Texas Steakhouse´s)
3 dl vatten
salt
peppar
0,75 dl olja
 
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olja ca 5 minuter på medelvärme.
Tillsätt färsen och bryn den runt om. Häll av och skölj bönorna. Blanda ner barbecuesås, vatten, tomat och bönor i chilin, låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Chilialioli
 
Ingredienser
3 msk kikärtsspad (aquafaba)
2 tsk äppelcidervinäger
3 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja tex rapsolja
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilisås
1 krm chilipulver
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk Oatly´s iFraiche (Havrefraiche.)

Lägg samtliga ingredienser förutom iFraichen i en mixerbägare. Mixa med stavmixer men inte för länge då skär det sig. Häll i iFraichen och vispa ned den med en handvisp tills det blir en slät aioli. Smaka av och salta eller krydda efter smak.

Servera allt med klyftpotatis.

 

Hoppas ni får en fantastisk fredagskväll!

 

Kram

 
0 kommentarer
Follow