Snabbaste Woken

 
Förra året var vi i Khao Lak som ligger i Thailand och firade två veckors härlig semester tillsammans hela familjen. Varje kväll gick vi till samma restaurang på stranden. Det var så fantastiskt god mat där, så vi ville inte gå någon annan stans. Där på den lilla strandrestaurangen fick barnen bli bekanta med det Thailändska köket. Även om de inte åt av de flesta rätterna på menyn så blev de i alla fall bekanta med smakerna och dofterna. (Leon, däremot åt bara potatismos i två veckor:) Albin fastnade för Sataysåsen och Fried rice. Numera när det serveras Asiatisk mat hemma hos oss så säger jag bara "Det här äter man i Thailand" och saken är klar, för om man äter det i Thailand, då måste det vara gott... Den här woken är mycket enkel att göra och något barnanpassad. Albins favoritgrönsak är broccoli(!) så självklart finns det med i woken. 
 
4 pers
 
Ingredienser
 
8 msk olja
1/2 paket Findus Thaiwok frysta grönsaker
1/2 rödlök, skalad och grovt skuren i bitar
1 broccollistånd, delat i buketter
1 dl cashewnötter
1 liten bit ingefära, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
svartpeppar
1/2 dl vatten
8 msk sweetchilisås
3 msk chili-och ingefärssås
2 tsk sesamolja
6 msk japansk soya
thaibasilika
 
Servera med Kokt Jasminris
 
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek upp löken, vitlöken och broccolibuketterna lite hastigt. Häll i de frysta grönsakerna. Stek allt ytterligare en stund. Lägg i ingefäran och häll i vattnet. Sedan häller du i såserna, sesamoljan och soyan. Låt allt få ett hastigt uppkok under omrörning. Klipp ned thaibasilikablad. Häll över cashewnötterna och blanda allt. Servera med kokt jasminris.
 
1 kommentar
Felicia

åh, gud vad gott

Svar: Vad roligt att du gillar den! Jag älskar själv asiatisk mat väldigt mycket. Ha en fin dag!
Maggiesskafferi

Follow