Sunday smoothiebowl

 
God morgon alla fina!
 
Hoppas ni fått en bra start på den här morgonen. Vendela tyckte att hon skulle vakna redan klockan 06.00 idag. Hon började jollra jättehögt och jag var rädd för att hon skulle väcka de andra. Känner inte för att ha ett gäng trötta barn här idag som inte fått sova ut ordentligt. Så jag gick upp och myste lite med henne en stund, gav henne frukost, lade henne i vagnen och nu sover hon igen den lilla skruttan:) De där sköna sovmorgnarna på söndagarna är som bortblåsta, minns inte när jag sov ut på morgnarna senast. Förmodligen 7 år sedan. Haha!
   Söndagar är definitivt en smoothiedag här hos oss. Den senaste tiden har jag dock börjat göra smoothiebowls till mig själv, medan de andra dricker en "vanlig" smoothie. En smoothiebowl är ju lite matigare än en dricksmoothie, och är en alldeles perfekt ursäkt att få äta sånt som jag tycker är gott;)  En smoothiebowl kan i stort sett innehålla vad som helst, jag brukar ta det som finns i skafferiet, kylen eller frysen just då. Jag tycker inte om när en smoothie är för söt, så jag tillsätter aldrig socker. Det söta får komma från dadlar och banan som ju innehåller mycket socker i sig själva. Här är receptet på dagens smoothiebowl, men ta det du har hemma, det blir jättebra:)
 
2 port
 
Ingredienser:
 
1 fryst banan
1 dl cocosmjölk
1 dl mandelmjölk eller soyamjölk
1-2 urkärnade dadlar
1 näve spenat
1,5 dl frysta hallon
2 tsk chiafrön
1 msk cocosolja
 
Mixa ihop allt i en mixer. Häll upp smoothien i två skålar. Garnera med cocosflingor, bär, chiafrön, skivad banan, nektarinbitar, musli, valnötter, pumpafrön mm.
 
Detta blir så himla gott!
Till min smoothiebowl äter jag en macka med veganskt margarin och vegansk ost, så en liten klick marmelad.
Och KAFFE såklart;! 
 
Hoppas ni får en fin söndag:)
 
Kram