Svamppaj med soyafärs

 
På väg hem från förskolan idag hittade jag och León två stycken Karl Johansvampar. Så jag slängde ihop den här pajen och den blev så himla god! Den inehåller fyra sorters svamp, för jag hade mycket svamp i kylskåpet. Men som jag brukar säga- ta vad du har, det blir bra ändå. Till pajen åt vi en krispig grönsallad och hemmagjord vitlöksdressing.
 
1 paj
 
Ingredienser
 
Pajskal:
 
100 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
 
Blanda ihop allt till en deg. Låt den vila ikylskåpet i ca 15 min.
 
Under tiden gör du fyllningen.
 
Fyllning:
 
3-4 dl Sköljd och hackad svamp. (Karl Johan, kantareller, ostronskivling, skogschampinjoner t ex) 
1 gul lök
olja att steka i
chilipulver
paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1/2 pkt soyafärs
1/2 svampbuljongtärning
1 dl vatten
3 msk soya
3 msk tomatpuré
1 dl havregrädde
1/2 paket ifraiche (Oatley´s)
svartpeppar
vitpeppar
salt
 
Stek den hackade löken i lite av oljan. Stek sedan upp resten av svampen. Krydda med chili- och paprikapulver. Lägg i soyafärsen och stek en stund under omrörning. Pressa i 2 vitlöksklyftor. Tillsätt soya, buljongtärningen, vatten och tomatpurén. Rör runt. Tillsätt sist havregrädden och ifraichen. Koka upp. Salta och peppra. Ta ut pajdegen från kylen. Tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 min.Ta ut pajskalet och lägg fyllningen i pajformen. Grädda i ca 15-20 min. 
 
Vitlöksdressing:
 
1 dl olja
1-2 skalade, rivna vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
3 msk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
1/2 dl kikärtsspad
1 krm vitpeppar
 
Mixa allt i en mixer tills det blir en slät sås. Klart!
 
 
0 kommentarer
Follow