Tomatsoppa med salvia och färskost

Våra barn älskar soppa! En av favoriterna är denna tomatsoppa som är väldigt lätt att göra.
 
 
4 port
 
Ingredienser
 
olivolja
1 burk passerade tomater av god kvalité
1/2 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk socker
1/2 dl havregrädde (Jag använder Oatley´s)
1/2 paket färskost naturell, t ex Philadelphiaost
1 krm chilipulver (mild variant)
salvia
salt
svartpeppar
 
Stek löken och vitlöken i olivoljan. Häll i de passerade tomaterna, vattnet och buljongtärningen. Rör runt och låt det hela koka upp. Tillsätt tomatpurén, sockret, havregrädden och chilipulvret. Låt allt småputtra i ca 20-25 min. Lägg i färskosten och låt den smälta under omrörning. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salvia, salt och peppar. (Om du tycker soppan är för stark, späd med lite vatten eller havregrädde.)
 
Servera soppan med nybakat bröd eller focaccia.
 
0 kommentarer
Follow