Vegansk Bounty

 
 
 
 
De här hemgjorda Bountybollarna är superenkla att göra! De är dessutom så mycket nyttigare än den köpta varianten eftersom de inte innehåller varken konserveringsmedel eller färgämnen. Chokladen jag använde var vegansk, se bild nedan. Den hittade jag på Willy´s.
 
10-12 bollar
 
Ingredienser
 
2,5 dl cocosflingor
1/2 tsk salt
1/2 dl ljus agavesirap
1 tsk vaniljsocker
4 msk cocosolja (virgin)
80-100g vegansk blockchoklad, smält i micron tillsammans med 1 msk kokosolja
 
Blanda ihop allt till en deg. Rulla bollar och doppa dem i den smälta chokladen. In med dem i frysen en stund ta fram dem och häll över resten av den smälta chokladen. Garnera med cocosflarn. In i frysen ytterligare en stund.
 
 
 
1 kommentar
Elin Bjurek

Åh vad gott!! <3

Svar: Ja, de bara smälter i munnen, pröva dem!:)
Maggiesskafferi

Follow