Vegansk Chokladmousse

 
Jag hittade det här receptet på nätet och tyckte att det lät lite för bra för att vara sant. Chokladmousse på TVÅ ingredienser! Dessutom var en av ingredienserna kikärtsspad. Så jag var tvungen att testa, och resultatet blev en len, underbar chokladmousse som dessutom är helt vegansk. 
 
4 små port
 
Ingredienser:
 
1 dl kikärtsspad 
100 g mörk vegansk choklad av finare kvalitet. 60-70%
Vispad sojagrädde
Färska jordgubbar
Hasselnötter, hackade
 
Häll spadet i en bunke. Vispa spadet tills det går att forma toppar. (Ungefär som hårt vispad äggvita ska det vara). Smält chokladen på låg värme i en skål i micron. Ta ut chokladen och låt den svalna under omrörning. Vänd ner kikärtsvispet i chokladen. Blanda mycket noga, men inte så att luften försvinner ur kikärtsvispet. Använd gärna en slickepott. Häll upp moussen i fyra små glas.  Låt moussen stelna i kylskåpet i minst en timme. Garnera med lite vispad sojagrädde, jordgubbar och hasselnötter.