Vegansk Chokladmousse

 
Hittade det här receptet på nätet och tyckte att det lät lite för bra för att vara sant. Chokladmousse på TVÅ ingredienser. Dessutom var en av ingredienserna kikärtsspad. Så jag var tvungen att testa, och resultatet blev en len, underbar chokladmousse som dessutom är helt vegansk. 
 
4 små portioner
 
Ingredienser
 
100 g mörk choklad av finare kvalitet. 60-70%
1 dl kikärtsspad
 
Häll av kikärtorna och spara 1 dl av spadet i en bunke. Vispa spadet tills det går att forma toppar. (Ungefär som hårt vispad äggvita ska det vara). Smält chokladen på låg värme i en skål i micron. Ta ut chokladen och låt den svalna under omrörning. Vänd ner kikärtsvispet i chokladen. Blanda mycket noga, jag använde en slickepott. Häll upp moussen i fyra små glas. In i kylskåpet minst en timme. Garnera med lite vispad soyagrädde, jordgubbar och hasselnötter.
0 kommentarer
Follow