Vegansk Pasta Rigatoni

 
En riktigt snabb pastarätt med sojakorv och med havregrädde istället för vanlig grädde. Min favorithavregrädde är Oatley´s imat, som gör maten underbart krämig. Jag kan varmt rekommendera den, men självklart går det bra med annan havregrädde.
 
4 port
 
Ingredienser:
 
Rigatonipasta, kokt enligt anvisningarna på förpackningen
Olja till stekning
1 mellanstor gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad
3 sojachorizos
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver av mild variant
Knappt 0,5 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 dl tomatkross
3 dl havregrädde (Jag använder Oatley´s imat)
Salt
Svart- och vitpeppar
Basilika, färsk
Vegansk parmesanost, riven
Färsk timjan
 
Stek löken i oljan. Strö över paprikapulvret och chilipulvret. Tillsätt sojakorven som du skurit upp i slantar. Häll i vattnet och smula ned buljongtärningen. Tillsätt tomatpurén och havregrädden. Rör om. Låt allt koka upp tills det blir en krämig sås. Salta och peppra efter smak. Klipp ned färska basilikablad. Vänd ned den kokta pastan och blanda runt ordentligt. Servera i en djup tallrik. Strö över osten och garnera med färsk timjan.