Vegansk Pasta Rigatoni

 
En riktigt snabb pastarätt med soyakorv och med havregrädde istället för vanlig grädde. Min favorithavregrädde är Oatley´s imat, som gör maten underbart krämig. Jag kan varmt rekommendera den, men självklart går det bra med annan havregrädde.
 
4 pers
 
Ingredienser
 
Rigatonipasta, kokt enligt anvisningarna på förpackningen
olja till stekning
1 mellanstor gul lök
3 soyakorvar
1/2 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver av mild variant
knappt 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
3 dl havregrädde (Jag använder Oatley´s imat)
salt
svart- och vitpeppar
färsk basilika
malda cashewnötter att strö över
färsk timjan
 
Stek den finhackade löken i oljan. Strö över paprikapulvret och chilipulvret. Tillsätt soyakorven som du skurit upp i slantar. Häll i vattnet och smula ned buljongtärningen. Tillsätt tomatpurén och havregrädden. Rör om. Låt allt koka upp tills det blir en krämig sås. Salta och peppra efter smak. Klipp ned färska basilikablad. Vänd ned den kokta pasten och blanda runt ordentligt. Servera i en djup tallrik. Strö över cashewnötterna och garnera med färsk timjan.
0 kommentarer
Follow