Vegansk Svampgnocchi

 
Nu är det svampsäsong, det märks inte allra minst i mataffärerna. Utbudet är som störst just nu så passa på att köpa hem lite olika svampsorter. (Om du inte är typen som plockar din egen svamp, förståss) I den här gnoccin använde jag ostronskivling och skogschampinjoner. Receptet är helt veganskt, det är ju min ambition att oftast laga helt veganskt, så istället för den traditionellt använda parmesanosten till detta recept så använder jag malda cashewnötter. Inte alls samma smak, men texturen och smaken blir ändå spännande.
 
2 port
 
Ingredienser
 
1 påse gnocchi
olivolja
6 skogschampinjoner
6 stora ostronskivlingar
1 vitlöksklyfta
1/2 svampbuljongtärning
1,5 dl havregrädde
1 skvätt vitt vin
några droppar balsamicovinäger
färsk basilika
svartpeppar
vitpeppar
malda cashewnötter
 
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Häll i gnocchin när vattnet kokar. Koka enligt anvisningen på förpackningen, 1-3 min. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja. Rengör och hacka svampen grovt. Stek den i olivolja tills vattnet reduceras. Hacka vitlöken och fräs den med svampen. Häll över vinet, låt det koka bort. Sedan häller du i havregrädden, smular ned buljongen, tillsätter balsamicon och kryddorna. Rör om och låt allt puttra ihop till en krämig sås. Hacka basilikan och blanda ned den i såsen. Vänd ned gnocchin och lägg upp på ett fat. Strö över cashewnötterna. Servera genast.
 
 
 
 
1 kommentar
Felicia

MUMS!

Svar: Japp, riktig "comfort food" som det kallas:)
Maggiesskafferi

Follow