Veganska banan- och chokladcupcakes

 
 
 
 
Jag älskar kombinationen banan och choklad. Många mjuka kakor kan med fördel ha frukt eller grönt i receptet. Oftast förhöjs smakerna och kakan blir saftigare. Dessutom blir det lite nyttigare;) I de här ljuvliga cupcakesen har jag också lyckats smyga ned avocado. Det kommer jag inte säga till barnen;)
 
 
24 små cupcakes
 
Ingredienser:
 
50g mjölkfritt margarin
2 dl socker
0,75 dl havre- eller sojagrädde
1 mellanstor banan, mosad
4 msk kakao
1 knivsudd salt
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
 
 Glasyr:
 
1 liten mogen avocado
1 dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk kokosolja
1 dl kokosgrädde
1 krm salt
Några droppar citronsaft
Ev lite vatten
 
 
Smält margarinet. Blanda margarin och socker. Vispa noga. Häll ned grädden, den mosade bananen, kakaon och saltet. Blanda väl. Häll sedan ned mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda allt väl. Häll upp smeten i små cupcakesformar. Jag hittade jättesöta på Lagerhouse- de var gjorda av lite tjockare papper så inte cupcakesen kollapsar. In i ugnen i 170 grader i varmluftsugn. Grädda i 25 - 30 min. Låt cupcakesen svalna innan du gör glasyren. Den gör du genom att mixa samman alla ingredienser till glasyren med en stavmixer. Späd ut glasyren med pyttelite vatten om den känns för kompakt. Bred ut glasyren på cupcakesen och garnera med cocosflarn, blåbär eller bananskivor. Förvara dem i kylen.