Veganska Banan- och chokladcupcakes

 
 
 
 
Jag älskar kombinationen banan och choklad. Många mjuka kakor kan med fördel ha frukt eller grönt i receptet. Oftast förhöjs smakerna och kakan blir saftigare. Dessutom blir det lite nyttigare;) I de här ljuvliga cupcakesen har jag också lyckats smyga ned avocado. Det kommer jag inte säga till barnen;)
 
 
24 små cupcakes
 
Ingredienser
 
50g smält Carlshamns mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 knivsudd salt
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjöl
0,75 dl Havregrädde eller soyagrädde. (Jag använde Oatleys.)
1 medelstor mosad banan
 
Glasyr
 
1 liten mogen avocado
1 dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk Cocosolja
1 dl cocosgrädde
1 krm salt
några droppar citron
ev lite vatten
 
 
Smält margarinet. Blanda margarin och socker. Vispa noga. Häll ned grädden, den mosade bananen, kakaon och saltet. Blanda väl. Häll sedan ned mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda allt väl. Häll upp smeten i små cupcakesformar. Jag hittade jättesöta på Lagerhouse- de var gjorda av lite tjockare papper så inte cupcakesen kollapsar. In i ugnen i 170 grader i varmluftsugn. Grädda i 25-30 min. Låt cupkakesen svalna innan du gör glasyren. 
 
Glasyr
 
Mixa samman alla ingredienser till glasyren med en stavmixer. Späd ut glasyren med pyttelite vatten om den känns för kompakt. Smaka av. Bred ut glasyren på cupcakesen och garnera med cocosflarn, blåbär eller bananskivor. Förvara dem i kylen.
 
 
 
0 kommentarer
Follow