Veganska Solrosbaguetter

 
Finns det något godare än varmt, hembakat bröd!? De här baguetterna är supergoda! Som degspad använde jag avrinnet från kikärtorna, ni vet, det där som man i vanliga fall häller ut? Gör inte det, det kan användas bl a istället för ägg i pannkakorna och som i det här fallet, degvätska. 
 
3 baguetter
 
Ingredienser:
 
1/2 paket jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl avrinn från kikärtor
3 tsk salt
1 tsk vit sirap eller socker
1 dl solroskärnor
1 msk olja
12 dl vetemjöl special
Solrosfrön och mjöl till garnering
 
Smula ned jästen i en bunke. Häll på vatten och olja. Rör runt tills jästen löser sig. Tillsätt salt, solroskärnor, socker och till sist mjölet. Arbeta degen i 10 min med degkrokar eller i en matberedare. Låt degen jäsa i två timmar. Knåda ut all luft ur degen. Dela den i tre delar och forma avlånga. vridna baguetter. Pensla med lite vatten och strö över solroskärnorna. Jäs i 30 min. In i mitten av ugnen i 250 grader i ca 20 min. Låt baguetterna svalna på galler och pudra över lite mjöl. Klart!
0 kommentarer
Follow