Vegetarisk citron- och cashewpasta

 
 
Den här pastan går såklart att göra helt vegansk också! Ersätt grädden, smöret och pastan med veganska alternativ. Den är supersnabb att göra och jag brukar äta den med färska spenatblad till, ljuvligt! Jag har däremot inte träffat så många barn som gillar just färska spenatblad, eller persilja heller, för den delen. Skippa de ingredienserna om det stämmer in på era barn:)
 
2 port
 
Ingredienser
 
1 paket färsk bandpasta
1/2 dl grädde
skal och saft från en citron
1 msk smör
1 dl cashewnötter, osaltade
1 -2 tsk salt
svartpeppar
ev hackad persilja
 
Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när pastan är klar och häll sedan tillbaks pastan i kastrullen. Tillsätt grädden, citronen och smöret. Mixa cashewnötterna till ett fint pulver. Häll i det i pastan tillsammans med persiljan. Salta och peppra. Rör om. Lägg upp en portion pasta på en tallrik och strö över cashewnötter, persilja och pumpakärnor efter tycke och smak.
0 kommentarer
Follow